
Leveles tésztából sütöttem hozzá pici sajtos kifliket, de szerintem egy egyszerű pirítóssal is nagyon finom lett volna.
Hozzávalók:
20 dkg feta
3 dl tejszín
2 lap zselatin
só, bors
kakukkfű
1-2 gerezd fokhagyma (mivel ez munkareggeli volt, én mindössze egy gerezdnyit tettem hozzá, de ha itthonra készítettem volna, akkor nem sajnáltam volna belőle egy kicsit többet!)
olívaolaj
marinált paprika
Összetörtem a fetát egy kevés olívaolajjal lazítva a massza tömörségén. Borsoztam, megszórtam kakukkfűvel, belenyomtam a fokhagymát is. A tejszínből kemény habot vertem, sóztam, majd belekevertem a feloldott zselatint. Összekevertem a fetakrémmel.
Akinek van habszifonja, az késes robotgéppel dolgozza el a fetát a fűszerekkel nagyon alaposan, töltse a robotgépbe a tejszínnel és a feloldott zselatinnal, és készítsen belőle habot. Így a hab sokkal könnyebb lesz, de nagyon fontos, hogy ne legyenek benne csomók, fűszerdarabok, mert akkor a szifon eldugulhat.
Poharakba csíkokra vágott marinált paprikát tettem, arra adagoltam a fetahabot.
Fél órára behűtöttem fogyasztás előtt. A tetejére csöpögtettem pár csepp olívaolajat.
9 hozzászólás a(z) “Fetahab reggelire” című bejegyzéshez
Kedves Eszter!
A segítséged szeretném kérni!
Jövő héten 3 éhes férfinak kellene munkareggelit készítenem, úgy, hogy én hajnalban elutazom. A Párom viszont igazából a kávéfőzőt és a kenyérpirítót kezeli igazán jól 🙂
Van ötleted?
Szia Eszter! Itt ragadom meg az alkalmat, hogy megköszönjem a baguett receptedet! Pont olyan,mint amilyet Párizsban ettünk. A héten találtam rá, eddig 3x sütöttem meg. Holnap reggelire pedig összedobom ezt a remeknek ígérkező csodát! alanie
Makka, nekem is van egy enyhe diszlexiám 🙂
Sándor, köszönöm!
Szia, Eszter!
Nagyon szeretem a blogodat és a receptjeidet is. Ez megint egy 5 csillagos, ahogy pl. a szezámos-kéksajtos sült céklád.
Viszont “feketehab”-nak olvastam elsőre, naná, hogy meglepett, hol van a képeken a feketeség, mitől fehér és piros.:)))
Egyébként állandóan így járok, a Café Frei-t rendszeresen Café Ferinek olvasom, aztán meg csodálkozom, hogy vajon kinek kellhet “Ferikávé”, milyen egy badarság.
Zsuzska, hát hogy őszinte legyek, azért a kézcsók elmaradt, de elfogyott, és azt mondták, hogy tök jó 🙂
Szilda, köszönöm a gratulációt, és remélem hamarosan megveszed majd egy olyan barátodnak, akinek sok örömöt szerez.
Tegnap megláttam a könyvedet egy boltban. Rég jártam Nálad(úgy kell nekem), így nagyon meglepett. Bele sajdúlt a szívem, hogy nem vehetem meg, több okból sem: új szabályom, hogy nem veszek több szakácskönyvet, ráadásul vegánok vagyunk. De amint ajándékozásra kerül sor leemelem a polcról. Gratulálok hozzá.
Ez megint fantasztikus ötlet! Kicsit megtöri a kakaóscsiga reggeliket!
Es? Es? Hol a hepiend? Hogy a fiuk, miutan belemartottak a kanalukat, es megkostoltak, imadtak, kezet csokoltak neked, es azota is ezt kovetelik rajtad? Mert tutti igy volt, csak szerenyseged tiltja, hogy megemlitsd. De egyszeruen kell a vegere, hogy kerekitsd a tortenetet!
Kedves Eszter! Nagyon jó, hogy ez a zselatin alapú hab felbukkant – és ráadásul éppen itt, egy népszerű oldalon. Ezzel valószínűleg sokakat meggyőz arról, hogy ez nem csupán TV-műsorokba való technika, amit a világ 8. csodájaként igyekeznek eladni. Reggelire tálalni mindezt, igazán felszabadult lélekre vall:) Gratulálok!