Kategóriák
Egyéb kategória

Francia málnafagyi

Az utolsókat rúgja a málna a piacon, de a hőség miatt még gyorsan érdemes elkészíteni ezt a fagyit.
A recept eredetije egy francia feketeribiszke fagyi, amit Cassis likőrrel tettek finomabbá, és nem utolsó sorban puhábbá. Aki teheti, málna helyett használjon feketeribizkét, de málnával is nagyon finom lesz. Természetesen felnőtteknek ajánlom csak. Vagy nagy gyerekeknek, de ez mindegy 🙂
Nem kell főzni, úgyhogy hamar megvan, nem forrósítja fel a konyhát.

A receptet a Dining Guide-on olvashatjátok.

7 hozzászólás a(z) “Francia málnafagyi” című bejegyzéshez

Basszus! Amikor a DG -nél be kellett jelölni, hogy elmúltam 18, a postás midig kétszer csengettből ugrott be a konyhaasztalos jelenet , aztán egy tejfölös fagyi receptet kaptam. Na ez a koppanás:)
Üdv:medvedr

Eszter, én is az ilyen fagyikat szeretem, de én fele tejtermék – fele gyümölccsel készítem, igy sokkal intenzívebb lesz. (A tejes dolgokat meg tényleg jól lehet variálni.)

Ha francia, feltételezem, hogy nem csak a Cassistól az, hanem crème fraîche-t használnak, azzal tényleg más, mint a tejföl. A J.O. féle marinált mozzarellát is először tejföllel készítettem, de egészen más lett a francia tejföllel.

Bocs, de nekem nem jött be!
Éltem a gyanúperrel és eleve csökkentettem a tejföl mennyiségét, emelve kissé a tejszínt. És mivel szedrem volt-van itthon, azzal készült. A cukrot is emeltem. Na, mindegy: nekem még így is nagyon "süt" belőle a tejföl. Megjegyzem, nem savanyú, azzal nincs baj, hanem a tejföl…
Két hét alatt(azóta van fagyigépem)jó néhány receptet kipróbálta, mind szuper volt! Ez valahogy most nem… Ugye, azért nincs harag?

Vélemény, hozzászólás?