
Birka, és borjúhús keverékéből készítettem, mert nem sikerült kecskét vennem. Ha valaki hozzájut fiatal kecske húsához, esetleg gidához, akkor jusson eszébe ez a recept. Sőt, hozzávalóktól függően, nagyon könnyen kóser vacsora is lehet belőle.
Hozzávalók a húsgombóchoz:
60 dkg darált hús
1 kis fej hagyma nagyon apróra vágva
1 chili felaprítva
1 kk fahéj
1 kk őrölt szegfűbors
1 kk őrölt kömény
1cm gyömbér lereszelve
1 csokor petrezselyem felaprítva
Só, bors
Diónyi gombócokat formáztam a húsból, majd olajban minden oldalukat aranybarnára pirítottam. Átszedtem őket a paradicsom szószba, ahol 10 perc után beleütöttem 6 tojást, amit nagyon alacsony lángon további 15 perc alatt megfőztem.
Hozzávalók a paradicsomszószhoz:
2 konzerv paradicsom
2 nagy fej hagyma felkockázva
Olívaolaj
3 gerezd fokhagyma összetörve
1 chili felaprítva
Só, bors
Cukor ízlés szerint
1-1 csokor petrezselyem, és koriander zöld felaprítva
Az olajon megdinszteltem a hagymát, ráöntöttem a paradicsomot, fűszereztem, és a végén hozzáadtam a fűszernövényeket is.

11 hozzászólás a(z) “Gyors kofta” című bejegyzéshez
Kipróbáltuk. Gasztromennyország!!!
10-ből 10 pont, legalább!!!!!!:)
Örök hála a receptért:)))
üdv
Dorka, az a rossz hír, bár annyira mégsem tragikus, hogy van valami tápszer kiegészítő, amiben céklapor van. Végülis nem mérgező, de nem is eredeti sárgaság.
Tunkoljuk bagettel, vagy kuszkusszal is jó! 🙂
és mivel esszük?
Nagyon nagyon szép és akarom megenni most! Mindenképpen előadom otthon. Meg most eszembe jutott a vetrece is puliszkával…
Nem a kukoricától? Akkor mitől?? Ugye nem a csirkékkel is valamiélelmiszer-színezéket etetnek?
Egyszerű kofta volt a JP-n:)
Nem is olyan egyszerű. De gyönyörűséges… Tudod nekem mi a viszonylag egyszerű?
A rakkotkáposzta konzerv…
Köszönöm!
Mióta édesanyám tartott csirkét, azóta nem dőlők be ezeknek a tojássárgáknak. Valóban szép, de nem biztos, hogy a kukoricától!
Azért igyekszem jó tojást venni.
Ezt a fajtát én is így szoktam, bárányból. Látom, Te is a fahéjasok táborát gyarapítod:-), helyes, helyes!:-)
Többnyire viszont paprikába töltve sütöm meg, olyan kisebb, török paprikát szoktam hozzá venni és boros-olajos lében párolom. (Vicces, de épp tegnap sütöttem ilyet, morzsával:-)))
Hát, ez is a mennyeien finom ételek egyike, mivel a “paradicsomos húsgombocót” szinte mindenki szereti:-) és ezek a tojássárgák:-))
Eszter, ez gyönyörű!
Köszönöm Anna!
Ezzel a recepttel végleg a szívembe loptad magad. Van ennél jobb? Husi, paradicsom, fűszerek…:) és a fotó.