
A tojásokat felütés utén egy üvegpohárban, amiben alulról is látjuk, nézzük meg alaposan, nehogy egy csepp vér is bennemaradjon! A lisztet szitáljuk át, ha estleg egy észrevétlen kis bogár lapulna benne, az biztosan ne süljön bele a sütibe. (A bogár nem kóser.)
Hozzávalók a Hámánfüléhez:
12 dkg puha vaj
25 dkg cukor
2 ek tej
1 tojás
20 dkg liszt (a tojás nagyságától függően akár 25 dkg is lehet)
1 csipet só
A hozzávalókat robotgéppel összedolgoztam, kinyújtottam, és pogácsaszaggatóval köröket vágtam belőle. A köröket megtöltöttem a következő töltelékkel:
15 dkg asztalt sárgabarack
5 dkg dió1 kk fahéj
3 ek cukor
A barackot egy órát áztattam langyos vízben, majd mindent aprítóba dobtam, és összemixeltem. Lehet csak dióval, mákkal, vagy almás-dióval, almás-mákkal tölteni a tésztát.
180 fokra előmelegített sütőben sütöttem pirosra.

10 hozzászólás a(z) “Hamantashen vagyis Hámántáska” című bejegyzéshez
Am, szerintem nem kell bele, ez linzertészta-szerűség.
Szia Eszter,
nem hianyzik veletlenul a receptbol a sutopor?
a Pizza-taschen-t elkeszitettuk, az nagyon szuper lett, a ferjem egyhuzatra benyelte oket (feladag), ennek nem mertem nekikezdeni, mert hianyoltam az elesztot/sutoport.
Koszi. AM.
A tésztába tényleg több cukor kell, mint liszt??? :-O (ki akarom próbálni, nem kötözködni akarok 😉 )
technikai kérdés: hogyan lehet véres egy tojás???
Chilii, ez aranyos!
Fehérboros pohárral szaggattam, és el kell képzelni a tésztakörbe egy egyenlő szárú háromszöget, és azon a három ponton, ahol a hároszög csúcsa érintkezik a körrel, összecsípni a tésztát úgy hoyg az oldalai felfelé álljanak.
És mekkora ez méretre? Bár a szaggatóból lehet talán következtetni. Még nem fogom agyilag hogy mit merre tekersz, hogy ilyen alakja legyen.
Eszter: csak egy gyakorlati kérdés: nem lehetne kitenni oldalra a cimkéket? Olyan nehéz így keresni a blogon 🙁
“A bogár nem kóser” : egy korábbi postod alapján elmeséltem az anyukámnak ezt a liszt átszitálás dolgot. azóta ha lisztes dolgot készít, ő is átszitálja a lisztet, azátn mindig közli “Ez kóser!” 🙂
Nagyon szépek lettek.Én azt hittem, hogy jobban hasonlítanak a barátfülére, továbbá hogy főzve vannak és nem sütve. Pont hétvégén olvastam róluk olyan jó, hogy illusztráltad.:)
Sok-sok fantáziát látiok benne. Ki fogom próbálni.
Gourmandlizard