Kategóriák
Egyéb kategória

Hógolyó

Ketten is továbbították nekem a soros körkérdést: Kismacs és Pirikenagyi is. Köszönöm Nekik!
Akkor lássuk csak!
1. Mi alapján főzök, és hol keresem az inspirációt?
Imádok recepteket hallgatni. Hallgattam már ki metrón telefonáló nagymamát is 🙂 Bocsánat, tudom, hogy csúnya dolog, de ez van. Meg kell vallani, én még mindig nagyon szeretem a papíralapú könyveket. Vagy jó kis keretírásokkal kell hogy rendelkezzen, vagy legyenek benne szemet gyönyörködtető fotók szép papíron. Nyomdász lévén ronda könyvet nem veszek! Na és persze a blogok! Szinte főzni már nem is marad időm…
2. Betartom-e a receptekben leírtakat?
Szinte soha. Még a nagyon egzotikus külföldi recepteknél is szinte mindig muszáj valamit máshogy csinálnom! Saját receptjeimet sem tudom kétszer ugyanolyanra megfőzni.
3. Mi alapján választom ki a holnapi ebédet, vacsorát?
Három hónapja büntetésben vagyok. Az úgy volt, hogy kisebb hisztit adtam elő egy bizonyos, nem éppen olcsó dologért. Namost ennek a dolognak feltételei vannak ám! Ez többek között spórolással jár. Ez pedig irányomban azt jelenti, hogy hónap elején összeírok kb. 20 féle ételt, amit meg szeretnék főzni. Csinálok hozzá egy bevásárló listát, és a hónap folyamán csak a listáról vásárolhatok. Ez nagyon komoly nevelő hatású korlátozás irányomba, mert este tízkor nem juthat eszembe semmi remek ötlet, amihez pedig be lehetne másnap vásárolni a piacon. Pedig milyen jó is, csak úgy hasraütés szerüen főzőcskézni! De be kell vallani, nem is dobok ki összeszáradt-fonnyadt zöldségeket, amit csak úgy megvettem, hátha lesz belőle valami, és nem is veszek öt kiló marhahúst csak azért mert szép, pedig tele van a mélyhűtő mondjuk báránnyal (erről csak álmodom). Szóval a mai nap simán fel tudnám sorolni az elkövetkező két hét menüit.
A hógolyót továbbítom Mademoiselle-nek, legyen min gondolkoznia ha visszaérkezett Párizsból

Vélemény, hozzászólás?