Kategóriák
Egyéb kategória

Kacsamáj és kávé

Ez az étel úgy született, hogy decemberben kaptunk egy kávégépet a Nespressotól, és ott kérdezték, hogy szoktunk-e kávéval főzni. (Nem szoktunk, csak édességekbe tesszük, válaszoltuk.)
Akkor elhatároztam, hogy azért valamit mégiscsak ki kéne próbálni, ha másért nem, az érdekesség kedvéért, aztán ha nem jön össze, legfeljebb mélyen hallgatok majd. Valami libamellre gondoltam, ami kávés pecsenyelével kerül az asztalra. Ezt most is jó kombinációnak tartom, de még nem készítettem el. A barátnőm viszont tudott egy kávés libamájat, amit libamáj hiányában hízott kacsamájból készítettem el. Nagyon finom lett, tessék nyugodtan kipróbálni!
Hozzávalók:
40 dkg hízott kacsamáj 
2 ek kacsazsír
1 ek hársméz
1 kapszula Nespresso kávé (egy csapott ek. őrölt kávé mennyisége kb.)
nagy szemű só
frissen őrölt fekete bors
A májat egy éjszakára tejbe áztattam, amibe egy kanálnyi mézet is tettem. Másnap leszárítgattam, és fél centi vastag szeletekre vágtam. Forró serpenyőben egy egy percig sütöttem mindkét oldalát a zsíron. Pirított kiflire szedtem, az ottmaradt zsírba gyorsan belekevertem a kávét és a hársmézet, és óvatosan fél percig kevergettem, majd a májra locsoltam.

7 hozzászólás a(z) “Kacsamáj és kávé” című bejegyzéshez

Köszönöm válaszod:)
Nagyon felkeltetted érdeklődésemet, mert nagyon szeretjük a kacsa/libamájat, és a kávét is. Bár ez a kombináció felettébb izgalmas:)
Frissen karácsonykor érkezett hozzánk is egy nespresso:)))és legalább lesz egy indokom, hogy végre felnyissak egy kapszulát:)))
Ja még 2 kérdés: Leszűröd az öntetet mielőtt meglocsolod vele a kacsát?
2. Melyik kapszula vajon a legjobb erre a célra?pl.:Dulsao?vagy mindegy:)

Helyes megfejtés:))
Nagyon jól hangzik, kár hogy nálam a máj stb. kimarad, de ízutazásra kóstolás céljából nyitott vagyok. Bár általában már elképzelve is érzem számban az ízeket, orrjárataimban az illatokat…

Vélemény, hozzászólás?