Kategóriák
Egyéb kategória

Sörös-tökmagos kifli

Igazából nincs mit írnom erről a kifliről, még év elején sütöttem, jó reggelire de csomagolni is könnyű. Különlegessége csupán annyi, hogy víz helyett sörrel készült a tésztája. Egy kiló lisztet használtam, ebből két tepsi kifli lett, a fele frissen ment a fagyasztóba.
Hozzávalók: 
50 dkg simaliszt
50 dkg rétesliszt
2 zacskó instant élesztő (7 grammos)
4,5-5 dl világos sör, liszttől függően
2 kk só
10 dkg tökmag
0,5 dl étolaj
A tökmag kivételével összegyúrtam a hozzávalókat húsz perc alatt alacsony fokozaton géppel. Hagytam duplájára kelni, majd belekevertem a tökmagot is. Ketté osztottam, mindkét feléből egy egy félcenti vastag kört nyújtottam, amit tortaszelet szerűen nyolc részre vágtam. Feltekertem, picit meghajlítottam, és letakarva hagytam kelni negyven percig. 
Megkentem a tetejüket vízzel, majd 180 fokra előmelegített sütőbe toltam, és húsz perc alatt megsütöttem.

3 hozzászólás a(z) “Sörös-tökmagos kifli” című bejegyzéshez

Vélemény, hozzászólás?