Kategóriák
Egyéb kategória

Kacsazsíros gersli

Most, hogy végre kicsit lehűlt az idő, nyugodtan főzhettem valami laktatóbbat.
Dávid kedvence újabban az oroszlánzsíros kenyér, legalábbis ő ezt állítja. Amikor kentem neki egy szelet libazsírosat, akkor ezt nem kérte, mert szerinte kacsazsíros. Nem mintha evett volna valaha is belőle! Oroszlánzsírral pedig nem szolgálhatok. 🙂
Nem egy diétás étel, akkor az igazi, ha nagyon sok kacsazsírban készül. Nem tudom ki hogy van vele, de én imádom! Sok fokhagymával, borssal, hagymával.
A gerslit ha egy éjszakára beáztatjuk, másnap negyed óra alatt megfő. Ezt érdemes tudni azoknak, akik azért nem szeretik a gerslit, mert soha nem lehet elég puhára főzni. Valóban érdekes étel, mert a gersli levesben, vagy a töltött káposztában nagyon jól megpuhul, de magában csak úgy, inkább szeret kemény maradni.
Hozzávalók:
25 dkg gersli, éjjelre beáztatva
30 dkg koktélparadicsom
20 dkg zsenge zöldborsó (mirelit)
2 nagy fej hagyma
5 gerezd fokhagyma
6 ek kacsazsír
1 nagy csokor petrezselyem
1 zöld erőspaprika (el is hagyható)
só, bors
A hagymát karikákra vágtam, a fokhagymát felaprítottam. A zsír felén megdinszteltem a sóval. Rádobtam a gerslit, a negyedekbe vágott koktélparadicsomot, pritamin paprikát felkockázva, és megkevertem, és felöntöttem annyi vízzel, amennyi ellepte.
Lefedve pároltam amíg a gersli teljesen megfőtt. Ez olyan negyed óra, esetelg húsz perc.
Mikor megfőtt beletettem a petrezselymet, zöldborsót, erős paprikát, és borsoztam. Hozzákevertem a maradék zsírt is, hagytam egyet rottyanni, és már tálaltam is.

13 hozzászólás a(z) “Kacsazsíros gersli” című bejegyzéshez

Kedves Eszter,

most "fedeztem fel" az új fejlécképet. Nekem nagyon tetszik! Igazi nyárias 🙂

Dávidnak üzenem:
oroszlánzsír pedig igenis van! Nálunk Cápaleves (=belga halleves), kappansült (=sültzsirke), zsiráfleves,(=libanyak leves), vadnyugati nyeregalatt puhított hús (=fűszeres serpenyőben sütött húsok), eszkimók tortája (=parfé torta házilag), remete bácsi fazeka (=mindent bele a bográcsba típusú étel) és még sorolhatnám a neveket amiket adunk a sok-sok finomságnak.
A gyerekeink sokkal szívesebben eszik pl. a mackócsemegét, mint ha sima málnás sütinek nevezem a finomságot. Mi imádjuk elnevezni az ételeket gyereknyelven.
Nevezzük röviden "gyerekmarketingnek" 🙂

Remek játék, próbáljátok ki Ti is 🙂

Mackómama

Kedves Eszter,

Nem a gerslivel kapcsolatban, de ket dolgot szeretnek mondani. Ill. harmat.

Szuper a blogod!

Ma kozkivanatra makos gubat keszitettem, de itt nincs kifli, ezert a recepted alapjan keszitettem gubarudat. Annyira jo lett, hogy az egyik rudat el kellett tennem a lakotarsamnak, uresen valo elfogyasztasra 🙂

Olvastam regebben, hogy Te is cider rajongo vagy. Ha Angliaban jarsz, probald ki a Kopparberg korte cidert es a bodza/lime cidert. Sokfelet probaltam mar, a tesco gazdasagostol a premium bio ciderig, de a Kopparberg az valami fenomenalis. Van piros bogyos gyumolcs cideruk is, de az szerintem muizu.

Tovabbi jo fozocskezest es blogolast!

udvozlettel, Kati Lancashire-bol

Eszter!

Gyönyörű a teríték! Lehet tudni a tálkák fellelhetőségét?
Annyira tetszik, hogy megnyitottad a gerli felhasználhatóságának tárházát!
Eddig csak sóletbe használtam.
Üdvözöl: Zsuzsánna és a vének

Vélemény, hozzászólás?