-De ugye te soha nem jársz mekdonáldszba?
-Hát, azért ez túlzás, igaz a mekit nem szeretem, de néha becsúszik egy weszteren whopper junior, nem hazudhatom azt, hogy nem. Legutóbb pont három hete történt ilyen a múzeum után, amikor 12 percünk volt a következő programunk kezdetéig.
És keddenként van olyan, hogy egy irtó büdös, kegyetlenül vacak kínaiban eszünk valamit a hetedik kerületben.
Szóval az van, hogy Dávid keddenként iskolába jár, barátkozni a tanÍtó nénivel. Ilyenkor több, mint egy órát várni kell rá, és néha beesik a férjem is, aki a reggel csomagolt ételekkel pont négyig húzza, négy óra után egy perccel leesik a vércukra és ennie kell. Mindegy mit.
Kipróbáltuk már a péket, vacak. Más meg nincs ott, ha nem vagyunk előrelátóak marad a kínai kisbüdös keddenként.
Én a kínai gyorsétkezdékkel nagyon óvatos vagyok, mert allergiás vagyok a nátrium glutamátra. Úgy érzem tőle, mintha satuba szorították volna a fejem, és percenként tekernének egyet a szorításán. Egy idő után szó szerint halálfélelmem lesz tőle.
Múlt héten miután Dávid után becsukódott az osztályterem ajtaja, Gábor percre pontosan elsápadt, és közölte, hogy menten éhen hal. Semmi gáz, irány a kínai.
Fél óra múlva megyünk fel a lépcsőn, egyik anyuka megjegyzi: nahát, eltűnt a finom krémillat, és egy kínai vendéglő üldöz titeket.
Öt perc múlva befut a barátnőm, és gratulál a kellemes lángos szagomhoz, majd megkérdezi: te hol lehet itt lángost kapni? 😀
Úgyhogy ma készülök, akkor is viszek ennivalót Gábornak, ha nem jön!
-Hát, azért ez túlzás, igaz a mekit nem szeretem, de néha becsúszik egy weszteren whopper junior, nem hazudhatom azt, hogy nem. Legutóbb pont három hete történt ilyen a múzeum után, amikor 12 percünk volt a következő programunk kezdetéig.
És keddenként van olyan, hogy egy irtó büdös, kegyetlenül vacak kínaiban eszünk valamit a hetedik kerületben.
Szóval az van, hogy Dávid keddenként iskolába jár, barátkozni a tanÍtó nénivel. Ilyenkor több, mint egy órát várni kell rá, és néha beesik a férjem is, aki a reggel csomagolt ételekkel pont négyig húzza, négy óra után egy perccel leesik a vércukra és ennie kell. Mindegy mit.
Kipróbáltuk már a péket, vacak. Más meg nincs ott, ha nem vagyunk előrelátóak marad a kínai kisbüdös keddenként.
Én a kínai gyorsétkezdékkel nagyon óvatos vagyok, mert allergiás vagyok a nátrium glutamátra. Úgy érzem tőle, mintha satuba szorították volna a fejem, és percenként tekernének egyet a szorításán. Egy idő után szó szerint halálfélelmem lesz tőle.
Múlt héten miután Dávid után becsukódott az osztályterem ajtaja, Gábor percre pontosan elsápadt, és közölte, hogy menten éhen hal. Semmi gáz, irány a kínai.
Fél óra múlva megyünk fel a lépcsőn, egyik anyuka megjegyzi: nahát, eltűnt a finom krémillat, és egy kínai vendéglő üldöz titeket.
Öt perc múlva befut a barátnőm, és gratulál a kellemes lángos szagomhoz, majd megkérdezi: te hol lehet itt lángost kapni? 😀
Úgyhogy ma készülök, akkor is viszek ennivalót Gábornak, ha nem jön!
11 hozzászólás a(z) “Kínai kisbüdös keddenként” című bejegyzéshez
Meir törölte a blogját, ezért nem tudod elérni.
A http://zsidoszakacskonyv.hu/
működik, most néztem.
Dávid gyerek. Most épp imádja a ketchup-ot, ez változó, régebben rá se nézett.
Kedves Eszter,nem ide való kérdés:hogyan tudok Meir receptjeihez jutni?Merthogy a blogodban a rá mutató név nem vezet sehova,csak egy nemlétező bloghoz.Ugyanígy a "zsidó szakácskönyv" is nemlétező helyre vezet.Gondolo,rendszergazdinak kéne átnézni.Most csak ez a kettő jutott eszembe,de van több ilyen.
Dávid most szereti a ketchupot vagy nem szereti?Mert egyszer korábban azt írtad,nem szereti,aztán most meg "brutális mennyiségű" ketchuppal nyomta a hamburgert…Kekec vagyok,tudom,szégyellem is magam érte nagyon.De legalább elhiszed,hogy figyelmes olvasód vagyok,és nem csak átfutok a dolgokon…
a Reerginebn található cucc tök más, mint a nátrium-glutamát. A N-g egy ízfokozó műanyag, sajnos rengeteg kajában benne van, pl Vegeta és tsai is! Mióta tudom, nem is használok ilyesmit.
http://www.bezdan-online.com/a/index.php/content/view/99/25/
nem reklám, én nem is szoktam ott vásárolni, de a Kazinczy utcában minden reggel mellette jövök el: Cari mama pizzázója. próbáljátok ki. bár nem tudom, hol a suli
Ezek szerint nem én tettem fel Neked először ezt a kérdést! 🙂
Vicces, hogy ezt írod, mert amikor nagy ritkán mi is kínaizunk, utána mindig szaglászom magam én is! 🙂
Helló Lorien
Reerginben
L glutaminsav és azt hiszem aszparagin sav van. , Nem sok van benne. Az L glutamin izomépüléshez komoly segítséget jelent antikatabolikus hatása is van , persze jóval nagyobb mennyiségben mint ami a reerginben van Ilyen értelemben lehet teljesítményfokozó szerintem. Erő sportokban használják -nem doppingszer- táplálékkiegészítő. Glutaminsav minden húsban jócskán előfordul. Nem hiszem hogy ez hatott, sokkal inkább a kávé.
Üdv
medvedr
Nem véletlen az érzékenység. A nátrium-glutamát erős teljsítményfokozó. Egyetemista koromban, amikor félév végén álltunk neki a félévnek, és néha két hétig egyfolytában fenn voltunk, akkor kávé-reergin párossal doppingoltunk. A reergin hatóanyaga valami hasonló glutaminsav.
Dávid melyik iskolába készül?
Ez jó volt!
Kínai kondenzcsíkot húztatok magatok után… 😀
Szomszéd néni egyszer vmi olajban sült cuccot főzött ebédre. Átjött utána hozzánk. Az akkor 3 évesem ránézett és ártatlanul megkérdezte: Te miért vagy ilyen büdös?! Fú, égett a pofám rendesen…
Az én férjem is ilyen:) Leesik a vércukra, tök hirtelen, és olyankor ennie KELL. Remeg a keze, rosszul van… Megértem, hogy még a büdöst is vállaltátok inkább:))