
Ez az étel szerintem biztosan a Balatonnál született, olyan jó kis német turistacsalogató. Én Szentendrén láttam kiírva egy étterem előtti táblára, mint napi ajánlat. Az nem tudom milyen lehetett, de ilyennek képzeltem. Virsli nélkül is nagyon finom lenne, de már fél éve ott van a mélyhűtőben egy csomag kóser virsli, amit Bécsben vettem, de magában ehetetlen egy olyan ember számára, aki az életében legalább egyszerre evett már igazi virslit. (Be kell látni, inkább nem eszünk szombaton virslit, mint ezeket, amúgy is elvagyunk virsli nélkül.) Úgyhogy beletettem, és nagyon jó ötletnek bizonyult. Szerintem egy “batyu” bőven elég két embernek, mert nagyon laktató.
Hozzávalók a lángoshoz:
25 dkg liszt
1,2 dkg élesztő
1,5 dl langyos tej
Pici cukor
Só
A hozzávalókat összegyúrtam, egy órát kelesztettem, két lángosformát formáztam belőle, majd egyenként megtöltöttem az egyik felét virslivel, és lecsóval, és ráhajtottam a másik felét. Forró olajban kis lángon pirosra sütöttem.
5 hozzászólás a(z) “Lecsós lángos” című bejegyzéshez
Köszönöm! 🙂
Nagyon-nagyon-nagyon jó! Óriási ötlet!
Ezt hiányolom a többi gasztro blogból. Hazai, rusztikus, egyszerű, finom. Patent. Grat.
Szia, szeretem a lángos, szeretem a lecsót, de együtt még sosem ettem. muszáj megkóstolnom, nagyon jól néz ki… 🙂 köszi!
Köszönöm, pirulok!
Én ettem már lecsós lángost, de az sokkal fantáziátlanabb volt a tiednél. Csak a tetejére volt lecsó téve, mint a tejfölösnek.
Nagyon jó a blogod, és ebből is látszik, hogy született szakácsnő vagy! Grat!