Kategóriák
Egyéb kategória

Maionesa Blanca Mammától

Mamma tegnap este lepett meg minket ezzel a poszttal. Engem annyira lázba hozott, hogy azonnal elkészítettem. Nincs mit szépíteni a dolgon, a recept zseniális!
Tavaly nyáron ráadásul az ismeretségi körömben jó páran kifeküdtek romlott házi majonéz miatt, és napokat töltöttek a László kórházban. Sok olvasóm biztosan sejti miről beszélek. Az ANTSZ nem tapsolt örömében, annyit elárulhatok! 🙂
A katalán recept lényege, hogy a majonézhez nem kell tojás, csak tej. Fokhagymát kell pici tejjel, és olajjal pépesíteni botmixer segítségével, majd apránként hozzáadni a maradék olajat, és tejet. Mamma szerint 8-10 perc alatt összeáll a majonéz, nekem 12 percre volt szükségem. Úgyhogy valóban nem érdemes feladni!
Hozzávalók:
3 gerezd fokhagyma
100 ml tej (1,5 %-os is lehet)
200 ml növényi olaj =
50 ml olívaolaj
150 ml napraforgó olaj
1 mk só
bors, frissen őrölve
petrezselyem
Az eredeti receptben nincs petrezselyem, de tegnap a férjem steak-jére tettem belőle, mintha fűszer vaj lenne, és nagyon bejött így az íze.
Mamma, köszönöm!

9 hozzászólás a(z) “Maionesa Blanca Mammától” című bejegyzéshez

🙂 Tegnap kipróbáltam, és tényleg besűrüsödik és nagyon finom. Én besamel mártás helyett ezzel készítettem a rakottkrumplit. Tettem bele egy kis szerecsendiót és sok frissen őrölt borsot, mert úgy szeretem ezeket a fűszereket is.

jellemző, a “Mk só” olvastán először a merőkanál ugrott be, de írjuk ezt az influ számlájára. :)amúgy izgalmas ez a tojás nélküli majonéz, biztosan fogok csinálni, nagyon kíváncsi vagyok.

:-)) jól írtam tegnap, Te aztán belecsapsz a közepébe:-)) Örülök, hogy ilyen hamar bekeverted!
Igen, nem kell tovább ragozni, ez egyszerűen zseniális. Kár, hogy nem én találtam ki:DDD

Zöldfűszerekkel hidegkonyhai mártásszerű lesz, sőt kis mennyiségben még pastára is lehet tenni és ez a steak-vaj is remek ötlet!
Akartam kérdezni, hogy nálad mennyi idő volt, ezt majd update-olom, nehogy valaki kedvét szegje!

Vélemény, hozzászólás?