Málnafagyit enni ebben a melegben a legjobb elfoglaltság. Eddig mindig úgy készítettem, hogy tejet forraltam tojás sárgájával, majd azt kevertem a málnával, és a tejszínhabbal, de most még öt percre se akartam bekapcsolni a gáz tűzhelyet. Akkor inkább az éhenhalás!
Úgyhogy vettem jó sok Philadelphia sajtkrémet, annak már alapból megvan a sűrűsége is, és zsírtartalma is, és nekiláttam. Isteni lett, de azt nem állítom, hogy kalóriaszegény.
Hozzávalók:
3 doboz Philadelphia, vagy valami hasonló sajtkrém
2 dl tejszín
6 ek cukor
30+10 dkg málna
0,5 citrom leve
0,5 dl málnalikőr (el is maradhat)
A sajtkrémet összekevertem a cukor felével, és a 30 dkg málna átpasszírozott levével. Most csak a levét tettem bele, de általában csak összetöröm a gyümölcsöt, és mehet bele az egész. Belenyomtam a citromot is.
Kemény habbá vertem a tejszínt a maradék cukorral és óvatosan összekevertem a likőrrel. Kanalanként kevertem a sajtkrémhez, majd a végén beleforgattam a megmaradt 10 dkg málnát is. Fagylaltgépben készítettem el a gép leírása szerint.
Ha nincs gépünk, töltsük dobozba, és 40 percenkét keverjük át.
Úgyhogy vettem jó sok Philadelphia sajtkrémet, annak már alapból megvan a sűrűsége is, és zsírtartalma is, és nekiláttam. Isteni lett, de azt nem állítom, hogy kalóriaszegény.
Hozzávalók:
3 doboz Philadelphia, vagy valami hasonló sajtkrém
2 dl tejszín
6 ek cukor
30+10 dkg málna
0,5 citrom leve
0,5 dl málnalikőr (el is maradhat)
A sajtkrémet összekevertem a cukor felével, és a 30 dkg málna átpasszírozott levével. Most csak a levét tettem bele, de általában csak összetöröm a gyümölcsöt, és mehet bele az egész. Belenyomtam a citromot is.
Kemény habbá vertem a tejszínt a maradék cukorral és óvatosan összekevertem a likőrrel. Kanalanként kevertem a sajtkrémhez, majd a végén beleforgattam a megmaradt 10 dkg málnát is. Fagylaltgépben készítettem el a gép leírása szerint.
Ha nincs gépünk, töltsük dobozba, és 40 percenkét keverjük át.
4-5 óra fagyasztás után fogyasztható.
10 hozzászólás a(z) “Málna fagyi” című bejegyzéshez
Kenwood kenyérsütőm van hát vettem egy Kenwood fagyigépet. El sem indul:-( Visszük vissza. Nem a Kenwood ellen szólok, Media Marktból van. Tanuljatok a hibámból: mindig mindent ki kell próbálni. Most kevergetős fagyi lesz az alapból, mindegy azért tutira megzabáljuk:-)
Macaroon
hihi, milyen jól időzített poszt! amint megláttam, rögtön kirohantam, és kivettem a tegnap készített málnaszorbetet a fagyasztóból, amiről időközben elfeledkeztem (ne firtassuk, hogy lehet ilyet elfelejteni).
Nagyon jól hangzik a te recepted is, kár, hogy a tejallergiások miatt nem készíthetek – persze lehet hogy egy mini felnőtt adagot azért megkockáztatok… 🙂
Nagyon szép….
Ha jó minőségű a málna, nem kell még ennyire sem bonyolítani, igaz így jobban a sorbet felé hajlik, de épp az benne a jó: 1 literhez kell 75 deka jó minőségű málna, 2-3 ek gyümölcscukor, meg jó másfél pohár joghurt. A hétvégén kipróbáltam pár levél bazsalikomot a szamócafagyihoz, és nagyon bevált. Szerintem a málnához is menne, legközelebb azzal próbálom 🙂
csudaszépek a képek, de sajnos én most ilyet nem ehetek, de majd egy kis joghurtos málnafagyival megvigasztalom magam a hétvégén 🙂
Nem gáz, ha nncs fagyigép, de érdemes gyűjeni rá! 🙂
Igazság szerint nekem csak a meleggel van ilyenkor bajom, annyira nem parázok a tojástól, de örülök, hogy örültök.
Mascarpone biztosan jó hozzá, sőt!
A krémfehér sajt az nem valami feta féle? Mert azzal furcsa lenne!
😉
jajj, de jo kis rexcept, nem kell tojassal vacakolni. en emiatt eddig mindig csak parfefeleseget keszitette, siman csak tejszinhabbal, de az ugye megsem fagyi.
philadelphia helyett a mascarpone vagy a kremfehersajt is jo?
Végre egy gyümölcsfagyi, amiben nincs tojássárgája!:-)))
Nemrég citromsorbet-t csináltam, abba is hasonló krémsajtot tettem, csak jóval kevesebbet.
(A tejszínt meg sajnálom magamtól:-))
ajj de gyönyörűek ezek a képek! 🙂
Ez annyira jól hangzik, hogy ki is próbálom. Gáz, hogy nics fagyigépem?