Kategóriák
Egyéb kategória

Ó, szénhidrát, drága barátom!

Az az igazság, hogy szenvedek. Cukorról, és lisztről álmodok, pedig nem is vagyok édesszájú. De a barátnőm képes elmesélni, hogy mit evett ma tízóraira.
Dunkin’ Donuts-ot, megszórva M&Ms -el, és mellé Milky Way Hot Chocolate-ot ivott. Hát barát az ilyen, kérdem én?! 🙂 Most annyira megenném… Help!

Szenvedjen más is!

26 hozzászólás a(z) “Ó, szénhidrát, drága barátom!” című bejegyzéshez

Szuper! Már félig megírtam a felhívópostot, de közben hazaállított az uram lázasan, influenzásan, úgyhogy csak holnapra lesz fönt, és összedobok valami csini sablont is neki. Gondolkodjatok addig is valami jópofa néven, mert nekem egyenlőre nincs ötletem 🙂
Úgy örülök, hogy tetszik nektek is 🙂

Úgy értem a fogyiblog, az a zseniális. Egyébként higgyétek el, egyéntől is függ, magamról tudom, hogy sokkal kevesebbet számít – nekem – a mozgás, mint hogy mit tolok be az arcomba! Azért merem ezt ilyen biztosan állítani, mert tényleg kipróbáltam életem során nagyon sokféle diétát, kipróbáltam az edzőteremben rohadást – amúgy régen aktívan sportoltam is -, ezért vagyok benne biztos, hogy nem mindenkinek jön be ugyanaz. Persze a mozgás sosem árt, csak elvihet olyan irányba, hogy az ember még mértéktelenebbül fal, “úgyis leugrálom” önnyugtatással. És a fejben dől el minden, ebben is biztos vagyok, ezért nem hízok vissza másfél éve. De előtte eszméletlen sokat szenvedtem, mire erre sikerült ráébrednem, és iszonyatos súlyingadozásaim voltak. Nyolcvanvalahánykiló is voltam a 167 centimhez, meg 47 is. Úgyhogy tényleg van tapasztalatom! De akkor induljon a DIETBLOG!!!!

Szénhidrát ügyben már kiképeztem magam (sajna). Amikor elkezdtem a szénhidrát-kerülést, akkor ettem a legtöbb (diabetikus) csokit. A canderel tök jó. És fagyit is lehet enni, mert abban jóval kevesebb a szénhidrát, mint pl a diétás csokiban.

Ám az a nagy helyzet, hogy a fogyirecept önmagában nem segít :-)…a legjobb cukorégető a sport, az izmok leterhelése ugyanis rengeteg szénhidrátot fogyaszt. Egy cukorbetreg ismerősöm ha túleszi magát, akkor mindig eggyel több kört fut a szigeten, pl.

Najó, akkor kiírok majd egy brainstorming postot, hogy érdekli-e egyáltalán a nagyérdeműt.

Gmail fiókot csinálni nem egy nagy cucc, úgyhogy bárki lehet majd társszerző, de ha vki mégsem akar regisztrálni, akkor elküldi a szöveget, képet, mindent, és föltesszük az ő nevében.
Szerintem tökjó lesz 🙂 izgi 🙂

Már pár napja fontolgatom, de akkor szerintetek is jó ötlet lenne?
Olyasféleképpen gondoltam a koncepciót, hogy mindenki rakhatna fel fogyirecepteket is, de ha valaki a saját blogján is főz olyasmit, amit ő nem kimondottan fogyókúrás ételként eszik, de máskülönben megfelel a feltételeknek (no cukor, kevés szénhidrát stb, tudjátok) akkor a fogyigyüjtőblogba is betennénk, névvel, forrásmegjelöléssel.

Ez annyira központi téma a nők körében, hogy biztos lenne rá kereslet.

Meg lehetne csoportosítani diétafajták szerint is, én pl a GI diétát nyűvöm, más meg másfélét.
Egy idő után szpen összejönne egy csupa egészséges ételt tartalmazó gyüjtemény 🙂

Na? Na?

Vélemény, hozzászólás?