Kategóriák
Egyéb kategória

Pezsgős reggeli

Sajnos évente csak párszor van alkalmunk arra, hogy pezsgővel, lustán indítsuk a napot, pedig úgy érzem, minden hétvégén el tudnám viselni!
Mi kell egy jó pezsgős reggelihez?
Először is, a gyereket a nagymamához kell vinni, ez nagyon fontos, mert én két pohár pezsgő után meglehetősen belassulok, nagyon valószínű, hogy utána nincs kedvem görkorizni, vagy állatkertbe menni.
Elő kell szedni a pezsgősvödröt, és a beleszálló port kimosni belőle. Olyan gyakran sajnos nem használjuk, hogy mindig tiszta maradjon…
Ha nincs otthon jég, akkor hazafelé be kell szerezni egy zsákkal a benzinkútnál.
Ha ez megtörtént még előző este, akkor a telefont ki kell kapcsolni. Így megakadályozható, hogy a gyerek és a nagymama valamiért azt feltételezzék hajnali fél hétkor, hogy én is órák óta ébren vagyok.
Ha ez megvan, akkor már csak a pezsgőt kell betenni a hűtőbe, a camembert sajtot pedig kivenni onnan. Jó éjszakát!
Reggel, kihasználva az alkalmat, hogy senki nem ugrál a fejünkön, nem suttogja a fülünkbe, hogy: anyu, alszol? addig kell aludni, amíg szó szerint kidob minket az ágy.
Ekkor egy gyors zuhany, majd öt perc alatt, amíg a kenyér pirul, össze lehet dobni a sajtot. Fontos, hogy valamilyen jóféle francia sajt legyen, aminek íze is van.
Egy késsel felül, fél centis peremet hagyva körbevágom, majd kanállal kikaparom a belsejét. Dióval, kapribogyóval, fél szál újhagymával, fekete olajbogyóval, zöldborssal, és petrezselyemzölddel keverem, majd visszatöltöm a sajtba.
Tálcára teszem, egy kenőkés, és két pezsgőspohár társaságában. Pezsgő kibont, mehet a vödörbe a jég közé. A reggelit szigorúan pezsgővel kezdjük, éhgyomorra.
Utána szabadprogram. Ha túl nagy az alvásdeficit, akkor aludni is lehet 🙂
Szép napot mindenkinek!

19 hozzászólás a(z) “Pezsgős reggeli” című bejegyzéshez

Húú, na erre befizetek! Pár éve egy barátunk Sect-berakfast-tal ünnepelte a házassági évfordulójukat, amit én nemes egyszerüséggel Sex-breakfast-nak értettem. Nos, íme, a kellemest a kellemessel… Eszter megoldotta! Köszönjük, észben tartjuk! ;O)

@Chili: Az öregek is dupla gyerekek. Nekem idős édesanyámhoz minden nap 6h-kor fel kell kelni. Az ünnepek sem kivételek. Délben pontosan 12h-kor ebédelünk. Sokszor szombat este főzök. A délutánok, az esték szabadok. A fiam felnőtt, gyakorlatilag a maga gazdája.

Morzsa: rendkívül szerencsés vagy! Lassan már hajnali négykor kezd derengeni, a mi macskánk fél ötkor már úgy gondolja, hogy itt a reggeli ideje, és ezt persze a kutyával is tudatja! :)))

Fő problémám az ilyen reggelikkel, hogy hétvégén anyósnál PONTBAN déli 12-kor van ebéd, ezért nem szabad sokat reggelizni. Valaki kivonhatná a forgalomból az öreglányt legalább egy hétvégére 😉

Basszus Eszter! Pont most mondtam a feleségemnek, hogy hat hónapja nem voltunk kettesben!
És csak augusztusra tervezünk egy hétvégét a gyerek nélkül, aki már 10 hónapos. De jó lesz nekem! Ki is nyomatom a cikked, és addig felteszem a hűtőre. Már vágom a centit!

Az ilyenekre mondta a volt főnököm, hogy:
Te aztán tudsz élni…
De miért is ne, élni tudni kell ;-)))
Nálunk már lehetne szervezés nélkül, a gyerek 18 lesz, tovább alszik hétvégén, mint mi, csa azt nem tudom, egy ilyen nyugodt reggelhez hová tegyem a kutyát, aki két hónapja reggel hatkor ébreszt és fiksza ideája, hogy ha kisüt a nap, akkor kezdődik is? Nagymamája nincs ;-)))

Vélemény, hozzászólás?