
Annyira megkívántam a raviolit, hogy gyártottam is egy adaggal. Nagyon egyszerű, de elég időigényes, persze nem baj, ha az ember a szeretteinek pepecsel a konyhában.
A recept szerintem 4 főre szól, a töltelék szabadon változtatható, nekem ezek voltak itthon.
Hozzávalók a tésztához:
40 dkg finomliszt
4 tojás
Hozzávalók a töltelékhez:
10 dkg füstölt csirkemell sonka
5 dkg kaliforniai paprika
só, bors
1 gerezd fokhagyma
3 ek vaj
5 zsályalevél
A lisztből és a tojásokból kemény, rugalmas tésztát gyúrtam. Fóliába tekerve egy órát pihentettem. A tésztát géppel vékony lappá nyújtottam. Nem a legvékonyabb fokozaton fejeztem be, hanem az utolsó előttivel, hogy legyen egy pici vastagsága a tésztának.
Egymás mellé fektettem két lapot, és mindkettőt megkentem vékonyan tojás fehérjével.
Az egyik lapot óvatosan megnyomkodtam pogácsaszaggatóval, de csak annyira, hogy ne szakadjon át, de a nyoma látszódjon. Ezeknek a köröknek a közepére tettem 1-1 kiskanálnyi tölteléket.
A töltelékhez ledaráltam a sonkát a paprikával és a fokhagymával, majd sóztam, borsoztam.
A másik tésztalapot óvatosan ráfektettem az elsőre, és a töltelék körül lenyomkodtam.
Kiszaggattam a köröket, és még egyszer szorosan összenyomkodtam a tésztát.
Sós, forró vízben kifőztem.
Közben a vajban megsütöttem a zsályát, és erre szedtem a raviolikat. Akinek van kedve, reszeljen rá parmezánt!
12 hozzászólás a(z) “Ravioli házilag” című bejegyzéshez
Jogos. Nem spórolós, de győzőtt a szépség a takarékosság felett.
A négyzet alakú pont úgy megteszi egyébként.
Mit csinálsz a megmaradt tésztával? Ha nem lehet másra elhasználni, akkor szerintem ez így túl pazarlós. A kockára vágós és összehajtogatós módszer nem jobb ilyen szempontból? Vagy azok könnyen kinyílnak?
Köszi!
Közben csak elfogyott… 🙂 Hívtam vendégeket, csináltam pestot medvehagymából, és pillanatok alatt eltüntettük.
Éljen a tésztagép!!! Én is most használtam először, és imádom.
Orsi
neked már meg is van a belépőd Új-Zélandra!
🙂
Eszter,
köszönöm szépen, azóta megsütöttem és nagyon nagyon finom lett , csak akrém lett nagyon folyós, de sejtem a hibát, talán legközelebb ügyesebb leszek.
köszönöm:)
Paramama, egy bögre 2,25 dl.
Orsi, ilyet még nem próbáltam lefagyasztani, de szerintem működnie kell. Bocsánat, hétvégén nem voltam gépközelben.
Én először szintén tésztával tisztítottam a gépet, de az az igazság, hogy nagyon tisztának tünt.
El se tudom képzelni mitől lehet a tied ennyire piszkos.
Szia Eszter!
A nyers tésztát le lehet fagyasztani? Egy kicsit sokat csináltam, és nem akarom, hogy tönkremenjen a hűtőben.
Köszi!
Orsi
Szia Eszter!!!
Egy gyors segítségre lenne szükségem.
Szeretném megcsinálni a körtés tortát de nem tudom, hogy a bögre az mekkora bögre ?
Segítenél nekem ?
nagyon köszönöm!!
paramami
Képzeljétek, volt ma reggel a piacon medvehagyma! (És ezekszerint már legalább pár napja a Mecsekben is.)
Tudom, ennek nem sok köze a raviolihoz, de nem tudtam hol ontopik lenni. 🙂
hú, de klassz, én is szeretnék újzélandon élni! ja nem, már itt élek 🙂
az olaszok nem használtak semmilyen tojásfehérjét a ragacsoláshoz, csak összenyomkodták a tészta szélét és kész
a kerek tésztát félbe, aztán a két csúcsát egymáshoz nyomni, a négyzetest háromszögbe, a két csúcsát egymáshoz nyomni. ennyi
Kedves Eszter! Most kaptam egy tésztagépet. Legalább ötvenszer áttekertem a nyújtón egy darabka tésztát, fekete és fémforgácsos lett. Még mindig nem merem beavatni így. Hogyan kell tisztítani a gépet?
olyan régen szerettem volna ravioli formát venni. de most látva Locatelli és olvasva Fűszeres Mestereket, egyszerű lesz.
köszönöm! jó hétvégét