Kategóriák
Egyéb kategória

Ravioli házilag

Pappito blogjában olvastam, hogy egy olasz étterembe vitték őket csapatépítésre, ahol raviolit gyártottak többek között. (én is Új-Zélandon akarok élni!)
Annyira megkívántam a raviolit, hogy gyártottam is egy adaggal. Nagyon egyszerű, de elég időigényes, persze nem baj, ha az ember a szeretteinek pepecsel a konyhában.
A recept szerintem 4 főre szól, a töltelék szabadon változtatható, nekem ezek voltak itthon.
Hozzávalók a tésztához:
40 dkg finomliszt
4 tojás

Hozzávalók a töltelékhez:
10 dkg füstölt csirkemell sonka
5 dkg kaliforniai paprika
só, bors
1 gerezd fokhagyma

3 ek vaj
5 zsályalevél

A lisztből és a tojásokból kemény, rugalmas tésztát gyúrtam. Fóliába tekerve egy órát pihentettem. A tésztát géppel vékony lappá nyújtottam. Nem a legvékonyabb fokozaton fejeztem be, hanem az utolsó előttivel, hogy legyen egy pici vastagsága a tésztának.
Egymás mellé fektettem két lapot, és mindkettőt megkentem vékonyan tojás fehérjével.
Az egyik lapot óvatosan megnyomkodtam pogácsaszaggatóval, de csak annyira, hogy ne szakadjon át, de a nyoma látszódjon. Ezeknek a köröknek a közepére tettem 1-1 kiskanálnyi tölteléket.
A töltelékhez ledaráltam a sonkát a paprikával és a fokhagymával, majd sóztam, borsoztam.
A másik tésztalapot óvatosan ráfektettem az elsőre, és a töltelék körül lenyomkodtam.
Kiszaggattam a köröket, és még egyszer szorosan összenyomkodtam a tésztát.
Sós, forró vízben kifőztem.
Közben a vajban megsütöttem a zsályát, és erre szedtem a raviolikat. Akinek van kedve, reszeljen rá parmezánt!

12 hozzászólás a(z) “Ravioli házilag” című bejegyzéshez

Mit csinálsz a megmaradt tésztával? Ha nem lehet másra elhasználni, akkor szerintem ez így túl pazarlós. A kockára vágós és összehajtogatós módszer nem jobb ilyen szempontból? Vagy azok könnyen kinyílnak?

Köszi!
Közben csak elfogyott… 🙂 Hívtam vendégeket, csináltam pestot medvehagymából, és pillanatok alatt eltüntettük.

Éljen a tésztagép!!! Én is most használtam először, és imádom.

Orsi

Paramama, egy bögre 2,25 dl.

Orsi, ilyet még nem próbáltam lefagyasztani, de szerintem működnie kell. Bocsánat, hétvégén nem voltam gépközelben.

Én először szintén tésztával tisztítottam a gépet, de az az igazság, hogy nagyon tisztának tünt.
El se tudom képzelni mitől lehet a tied ennyire piszkos.

hú, de klassz, én is szeretnék újzélandon élni! ja nem, már itt élek 🙂

az olaszok nem használtak semmilyen tojásfehérjét a ragacsoláshoz, csak összenyomkodták a tészta szélét és kész

a kerek tésztát félbe, aztán a két csúcsát egymáshoz nyomni, a négyzetest háromszögbe, a két csúcsát egymáshoz nyomni. ennyi

Kedves Eszter! Most kaptam egy tésztagépet. Legalább ötvenszer áttekertem a nyújtón egy darabka tésztát, fekete és fémforgácsos lett. Még mindig nem merem beavatni így. Hogyan kell tisztítani a gépet?

Vélemény, hozzászólás?