
Visszatérve a VKF “feladványhoz”, eredetileg mindenféle közelkeleti, és mediterrán receptek cikáztak a fejemben a nyaralás szó kapcsán, de mivel egy hete jöttem haza egy rövid magyarországi nyaralásból, ahol remekebbnél remekebb sajtokat (naná, hogy megint sajt) volt szerencsém kóstolni, hazai vizeken maradok. Bár a recept kifejezettem az Őrségi Ínyes sajtjaiból készült, szerintem nyugodtan helyettesíthető más, csípős, pikáns kék sajttal.
Mivel a körte édes, a sajt pedig nagyon karakteres, gondoltam elbír még egy extra krumplipürét, ezért a tej felét fehérborral pótoltam, és belekevertem egy fej hagymát, amit vajon egy teáskanál cukorral előzőleg karamellizáltam.
Hozzávalók a körtéhez fejenként:
1 körte félbevágva, fél percig blansírozva
1 ek Gourmet sajtkrém*
1 szeletke Brie az Őrségből*
Bors
A körtéket megtöltöm a sajtokkal, borsozom, majd öntök alá egy pici fehérbort, és alufóliával letakarva megsütöm úgy, hogy az utolsó öt percben kapjon egy pici színt.
Hozzávalók a boros krumplipüréhez:
Héjában főtt krumpli
Vaj
Tej
Fehérbor
Szerecsendió
Só, bors
Karamellizált hagyma
*A sajtoknak ez a neve.
Egy hozzászólás a(z) “Sajtoskörte boros krumplipürével VKF” című bejegyzéshez
Biztosan a körte is nagyon finom, de ez a krumplipüré mindent felül múl. Megkérdezhetem mi a foglalkozásod? Ne haragudj, de annyira kíváncsi vagyok mit csinálsz!