Kategóriák
Egyéb kategória

Sajttal töltött chilli olívaolajban

Eredetileg nem akartam feltenni ezt a receptet, mert azt hittem, ezt aztán mindenki ismeri. Közben ketten kérték már levélben, és most egy kommentelő is. Bocsánat, mindenki magából indul ki.
A piacon szoktam savanyított chillipaprikát venni. Eddig mindig kicsi paprikákat töltöttem, de most a barátnőmnek a képen láthatót ajánlotta a zöldséges, mert az éttermek is ezt viszik. Ez nem is igazi chilli, hanem a zöld hegyes erős paprika savanyított változata. Fontos, hogy húzzunk gumikesztyűt a paprikák csumázásához, mert utólag lehet csak érezni, hogy mennyire erős. És ne érjünk a szemünkhöz, vagy ha kesztyű nélkül csináltuk, akkor 24 óráig a férjünkhöz 🙂 A töltelék egyszerű feta sajt botmixerrel krémesítve, fűszerezve. A kakukkfű nagyon jót tesz neki, de minden friss fűszer mehet bele. A sajtot habzsákba töltöm, és a paprikákba nyomom. Szorosan egymásmellé rakom őket egy üvegben, és felöntöm olíva olajjal. Az olajba jó ha teszünk pár fokhagymagerezdet, zöldfűszert, olajbogyót, zöldborsot, vagy ami éppen kéznél van. Hűtőben kb. két hétig áll el. A maradék olajban nagyon jól lehet mozarellát és fetát pácolni.

4 hozzászólás a(z) “Sajttal töltött chilli olívaolajban” című bejegyzéshez

Nem is rossz! Pont most igyekszem házi sajtot készíteni, és keresem a lehetséges fűszereket. írogatom össze, hogy mivel lehet különlegessé tenni a házi sajtokat. Köszi, sokat segítettél. Majd írok és küldök, ha készült valami remekmű a természet adta lehetőségekből amit írtál 🙂

Kakukkfű, vagy bazsalikom, vagy ami éppen van. Az az igazság, hogy maga a paprika annyira csíp, hogy a többi fűszer szinte fölösleges is, elnyomja az ízét. De azért szoktam tenni bele.

Vélemény, hozzászólás?