Kategóriák
Egyéb kategória

Sárgadinnyéből jéghidegen


37 fokot mondanak vasárnapra, és én már most stresszelem magam rajta. Ilyenkor még a strandon is rettenetes a meleg, de a városban megáll az élet. Mi főzni fogunk Mirellével és a nőkkel, méghozzá lecsó hegyeket. Majd messziről kevergetem a bográcsot 🙂 Szerencsére tüzet rakni nem tudok, nem úgy mint Mirelle, de a férjemnek is megy, úgyhogy ezt már előre megnyerte, mégiscsak ő a férfi!
Ilyen időben még egy nagyon könnyű fröccs is könnyen az ember fejébe száll, de napnyugta után mégis jól esik valami alkoholos ital. Szert tettem kétféle nagyon finom bodzapálinkára. Nem, nem azt kell inni, de rájöttem, hogy mennyire jó a sárgadinnye, rum helyett bodzapálinkával lelocsolva.
Görgette tovább az agyam a gondolatokat, és a bogyós pálinka íz valami bogyós gyümölcsöt is kívánt. Ezért aztán összeturmixoltam a pálinkával meglocsolt dinnyét, és külön a joghurtot szederrel, és ribizlivel. Kicsit édesítettem, reszeltem bele egy kevés citromhéjat, aprítottam bele pár mentalevelet, és rétegesen pohárba töltöttem. Esténként ezt itatom a vendégekkel, és nagyon hálásak érte.
Hozzávalók 4 pohárhoz:
2 kicsi sárgadinnye
4 ek bodzapálinka (bármilyen gyümölcspálinka jó)
1 l natúr joghurt
20 dkg szeder
20 dkg ribizli
8 mentalevél
4 ek méz
1 citrom reszelt héja
Az e heti HOT!-ban ribizlis vaníliafagyit készítettem.

10 hozzászólás a(z) “Sárgadinnyéből jéghidegen” című bejegyzéshez

Hű, én is sárgadinnyéztem mostanában, bár én jegesen, de ez a réteges istenien néz ki és biztosan nagyon finom:))
Nálunk most gyűlik össze egy hétre!! az egész család, lehet bevetek valami ilyesmit:))

húúú. az a dinnyés, de csudás! már szinte várom, hogy 37 fok legyen :/

(más: a héten átvettem a sárgabarack verseny kreatív vadjutka díját – az is narancssárga! mint a dinnyeréteg. gondoltam is, hogy a sok csudás együttálláson felbuzdulva, csinálok belőle valami kis huncut postot, kreatív gasztoszíntan címen 🙂

Vélemény, hozzászólás?