Kategóriák
Egyéb kategória

Satay a Pilisben


Annyira bejött nekem az indonéz ihletésű vacsora, hogy hétfőn valami hasonlót készítettem a sok gyereknek. Rákattantam, mint már annyiszor ebben az életben, amikor hetekig ilyesmin élek. Még szerencse, hogy nemsokára elutazunk pár napra, ahol halak, vadak, és más jófalat vár bennünket, szó se lesz indonéz falatokról. Szerintem nem szabad csirkemellet sütni parázson, semmi szaftja, semmi zsírtartalma nincs, bárhogy is pácoljuk, kiszárad, még ha nem is mindig menthetetlenül.
A satay az egyik módja a viszonylag szaftos csirkemellnek, a másik a töltött lenne, alaposan megtűzve, nehogy a parázsban végezze a töltelék.
De a gyerekek szeretik a csirkemellet, én is szerettem, nincs mit tenni
Készült mellé mártogatós is, az se autentikus, csak olyan pilisi, tavaszi hozzávalókból, és volt még újkrumpli is csak hogy mindent elkészítsünk a grillen, ami a kezünk ügyébe akadt 🙂

Hozzávalók a satayhoz:
4 egész csirkemell
10 cm-es gyömbér darab
1 dl sötét szójaszósz
5 ek méz
3 gerezd fokhagyma
késhegynyi fahéj
A csirkemelleket vékony, hosszú csíkokra vágtam, majd bepácoltam egy éjszakára a többi hozzávalóból kevert pácba. Bambusznyársra húztam a húst, és faszénen megsütöttem.
Készítettünk hozzá kétféle mártogatóst, csak a csípősségében különböztek egymástól.

Hozzávalók:
2 dl mogyoróvaj
4 dl kókusztej
2 csokor újhagyma
1 lime leve és reszelt héja
1 pici chili
10 levélke citromfű
A mogyoróvajat a kókusztejjel elkevertem, majd belereszeltem a lime héját, és belenyomtam a levét. A chilit és citromfű levelet is nagyon apróra vágtam, úgy kevertem a masszába. Az újhagymát a zöldjével együtt nagyon vékony karikákra vágtam, és a mártogatós tetejére szórtam.

3 hozzászólás a(z) “Satay a Pilisben” című bejegyzéshez

Vélemény, hozzászólás?