Kategóriák
Egyéb kategória

Spenótos kosárka

Mutattam az egész családnak hétvégén, mikor Egerből hazafelé autóztunk, hogy milyen szépek így sötétben a temetők, ahogy több ezer mécsesláng világítja meg őket. Ezt nem kapcsoltam össze azzal, hogy hétfőn munkaszüneti nap lesz, ami ugye azt jelenti, hogy zárva vannak az üzletek.
Nem akarok azzal kábítani senkit, hogy semmi nem volt itthon, ezért kukorica kását főztem vízzel, mert ez így nem igaz, de pont olyan dolgok voltak, amiket vagy nem úgy, vagy nem akkor készítettem volna el. A báránycombbal pl. egészen pontos terveim voltak, de másképp alakult.
A spenótos kosárka viszont nagyon finom lett, még a srácok is megették, pedig nem nagy spenót rajongók, de az is lehet, hogy most csak látszott az arcomon, hogy ez van, mást tényleg nem tudok az asztalra tenni. Így végre megpecsételődött annak a mirelit spenótnak is a sorsa, amit fél éve azért vettünk, hogy mire hazaérünk, viszonylag gyorsan lehűtsön egy palack pezsgőt, mert valamit nagyon gyorsan meg kellett ünnepelni.
Hozzávalók:
1 csomag félkész vajastészta
1 csomag mirelit spenót
25 dkg túró
15 dkg durvára összevágott dió
10 dkg kéksajt
só, bors, szerecsendió
A tésztából tíz centis négyzeteket vágtam. Ezt a fajta vajastésztát nem kellett nyújtani, de persze van olyan, amit még ki kell. Muffin sütő mélyedéseibe tettem, majd belekanalaztam a spenótkrémet. Ehhez a lecsepegtetett spenótot összekevertem a túróval, dióval és a fűszerekkel. A kéksajtot csak a tetejére morzsoltam, Dávidnak nem is adtam belőle, jobb a békesség. 220 fokra előmelegített sütőben 25 perc alatt sütöttem pirosra.

3 hozzászólás a(z) “Spenótos kosárka” című bejegyzéshez

Vélemény, hozzászólás?