Kategóriák
Egyéb kategória

Sült szeder

A receptekből nem látszik, de tart még a diéta. Tegnap délután feljött a barátnőm, és valami édességet óhajtott. Nem állítom, hogy sok minden nassolnivaló van itthon, hát abból kellett összedobni valamit, amit találtam. Nagyon finom lett, meg fogom ismételni!
Hozzávalók fejenként, vagyis két kis tálkához:
1 alma
10 szem szeder
1 kk étkezési keményítő
fahéj
1 kk méz
szerecsendió
1 tojás fehérje
reszelt citromhéja
1 csipetnyi őrölt szegfűszeg
Az almát lereszeltem, megszórtam a fahéjjal, szerecsendióval, szegfűszeggel, citromhéjjal, és a keményítővel. Összekevertem, és a tálka aljára tettem. Rádobtam a szedret, majd 10 percre forró sütőbe toltam. Közben keményre vertem a habot, belekevertem a mézet, majd a habot a gyümölcsre halmoztam. Még 15 percig sütöttem. Csajdesszert pezsgővel:-)

10 hozzászólás a(z) “Sült szeder” című bejegyzéshez

Szia Eszter,
Nekem a következő jött be…
Reggelire egy szelet kenyér még belefér (általában kefírrel eszem, így magában minden nélkül nagyon szeretem) én sütöm párnaponta otthon, mindig másmilyet. Délben már kihordós zöldség hússal (ha tudok otthonról viszek) este pedig saláta, tejtermék, jobb felvágott vagy virsli, MAGOK, a magok simán beleférnek. 1- max. 2 kiló per hét. Én bringával járok mellette.
Macaroon:-)

kedves Eszter:
nem vagyok metróközelben… miért? metrót vezetsz? 😀 na, komolyra fordítva a szót, levélben írok majd pontosabbat. köszi a kecskereceptet, aztán hamarost beszélünk.

Gildor,

a belefásulás nem az almáspite hibája. 🙂

Ha majd az új konyhádban nekiveselkedsz, csináld így: tészta, rá dió, picit megsütni, utána lecsöpögtetett szeder (ha nem friss), esetleg kis baracklekvár is, rá a jó sok reszelt alma fahéjjal, mézzel, és egy vékony réteg halava (gríz+vaj+cukorszirup), erre a tésztarács. Sokat nem is kell sütni, és nem olyan bonyolult, mint amilyennek hangzik. 🙂 Viszont isteni…

István, jövőhéten valamikor napközben van tíz perced? Akkor összefuthatunk, ha valahol metró közelében vagy. Örülnék a mandulának, senkinek nem akarok adni belőle 🙂

gyönyörű.
néztem, hogy az index főoldalán is kinn volt egy szép kajafotó… gyanús volt a dolog, és láttam, hogy azt is te követted el, amihez ezúton is gratula…

szeder finom, de eper mégjobb.

és, Eszter, az még megvan, hogy benned van a lehetőség 400 gramm mandulára? mikor tudom különösebb ceremónia nélkül átadni? 🙂 jelentkeztem shadai-nál a bortúrára, de addig is 🙂
meg, ha akkor adom oda, akkor felcsipegetik a borhoz az ismerősök… veszélyes…

Judit:
utálom az almáspitét… nálunk ez, és a pogácsa a standard otthon. és az egész olyan megfásult: kellett valamit csinálnom, itt van, ne kritizáld, a boltik is ilyenek, csak tele vannak mindenféle szarral.

pedig amúgy Anyu is, nagymamám is jól főz, de belefásultak, nem örömmel csinálják…

Eszter újra:
kecskehúst szereztem (fater egyik kecskéje most billeg 😉 komolyra fordítva a szót – házi), hogy találom meg nálad a kecskehúsos receptet? már nem emléxem melyik az…
és hamarosan én is beszálok a szifonhuszárok sorába, ezek a zöldséghabok, gyümölcshabok nagyon izgalmasak… meg a többi is.

Hű de tuti, ezt megjegyeztem. Imádom a szedret, párolva-sülve még jobban kijön az íze, és nagyon jó hozzá az alma-fahéj-méz. Én almáspite aljára szoktam a dió/magok és az almaréteg közé pottyantgatni, azt is nagyon feldobja (na nem mintha egy jó almáspite önmagában nem lenne a csúcsok csúcsa, főleg, ha a nagymamié. :))

Vélemény, hozzászólás?