Kategóriák
Egyéb kategória

Sütőtök szuflé

Ha már Halloween-re nem is készülhet el ez a desszert, akkor is jó őszi recept, hiszen itt a sütőtök szezon. Gyors, látványos, és nagyon finom édesség, természetesen sütőtökből. Mivel egy körülbelüli receptet kaptam, nem tudtam eldönteni, hogy a tojás fehérje habbá volt-e verve az eredetiben, de miután megsütöttem a sajátomat, rögtön láttam, hogy csak simán bele kellett volna ütni a tojásokat a tök masszába. Én nem így tettem, de így is nagyon finom lett, könnyebb, mint amit kedd este ettem, (bár az is olyan volt, mint egy tollpihe) csak a színe nem olyan intenzív. Úgyhogy azt írom le, ahogyan kellett volna készíteni.
Hozzávalók:
1 közepes sonkatök (kb. 1 kg)
1/2 pohár liszt
1 pohár cukor
2 kk fahéj
1 tojás
A tököt félbevágtam, miután a magokat kikapartam, megsütöttem a sütőben. A tök húsát botmixerrel pépesítettem, és hozzákevertem a cukrot, lisztet, és a tojást. Muffin, vagy kis tortaformácskát olajjal kikentem, megtöltöttem a masszával, majd 180 C-on megsütöttem úgy, hogy a forma egy tepsiben állt, 3/4 részéig vízben. Mikor langyosra hűlt, akkor kiborítottam. A tetejét karamellel locsoltam meg.
Eredetileg a Judapesten.

5 hozzászólás a(z) “Sütőtök szuflé” című bejegyzéshez

Vélemény, hozzászólás?