
Spanyol hanukai recept, sok-sok olívaolajjal. Azt hiszem, ezek a spanyolok tudnak valamit ezekkel a tapas-okkal!
Én annyira szeretem, hogy mindig gyomorégésig eszem, de ezt senkinek nem ajánlom.
Hozzávalók:
2 doboz vörösbab konzerv
4 fej fokhagyma
3 dl olívaolaj
1 szál libakolbász (eredetileg kecskekolbászt használna a recept)
30 dkg fekete olajbogyó
1 szál póréhagyma
1 doboz konzerv paradicsom (darabolt)
1 csokor petrezselyem
1 kk Cayenne bors
1 kk örőlt szegfűbors
2 kk kömény
Elkészítés:A megtisztított fokhagymagerezdeket egy pici tálba teszem a köménnyel és a szegfűborssal, majd 120 fokon a sütőben három óra alatt megsütöm. A babot leszűröm. A kolbászt felkarikázom, és egy serpenyőben kisütöm a zsírját. A hagymát kockára vágom és a kolbász kisült zsírján megdinsztelem, majd rászórom az apróra vágott petrezselymet. A végén minden hozzávalót összekeverek, és egy napra zárható üvegbe teszem. Pirított kenyérszeletekkel tálalom. Ha ismerős a recept, az nem csoda a DG-n jelent meg eredetileg, de gondoltam itt is jó helyen lesz 🙂

15 hozzászólás a(z) “Tapas a javából” című bejegyzéshez
Nagyon izgulok!!! 🙂
Múlt hétvégén elkészült.
Eszter, ha ez jó hír, hordhatod tovább a kalapod, mert megmarad!:)) Viszont utána már egy apró jellegzetességből kitalálta.
Jaj, bocs, hogy milyen lett? Nem találtunk szavakat rá. Azért hozzá kell tennem, hogy a recept leírásából éreztem, hogy ez pont a mi ízvilágunk, pont ott lesz.
Kicsit máshogy készült, mert a paradicsom milyensége körül támadtak bonyodalmaink, szóval kissé átdolgoztam, de a gerince megmaradt. Férjem ötször hümmögött, hogy ez eszméletlen jó:)
Ehhez nincs mit hozzáfűznöm, eszméletlen jó volt, majd posztolom. Ja, és spanyol olívaolajat használtunk hozzá!:)))))
Tálaláskor felmelegíted ezt a tapast, vagy hidegen kell enni? Hogy érdemes? Köszi
Még jó, hogy jön a hétvége! Mivel megint várható havazás, inkább bentreked a házban és sütök-főzök-mártogatok! Nyammm! 🙂
Ó bocsi, most látom, hogy már ki lett dumálva a fokhagyma-kérdés. Bocsánat, tárgytalan, amit előbb írtam.
A libakolbászban van olyan amiben nincsen sertés hús ? A csarnokban kérdeztem, ott volt benne szalonna. Esetleg libakolbász recept hozzáférhető?
Köszi!
Üdv
medvedr
Huh ez nagyon tetszik!!! Mindenképp ki fogom próbálni! Isteni lehet.
Mamma, igen, hanuka az olaj csodájának ünnepe 🙂
Gitta, örülök, hogy örömöt okoztam!
New Yorkban ettem ilyet pont egy Hanukán, és próbáltam megcsinálni, de soha nem lett jó, mert a fokhagyma kemény maradt. Hát ezért, mert így kell csinálni.
NAGYON KÖSZÖNÖM!!!
Tény, hogy nem ez a legjellegzetesebb recepted, de a jeruzsálemi túrótortával csak nem könnyítem meg a dolgát!:)
Ezt hétvégén kipróbálom, majd beszámolok. Imádom a jó olajakat, de ez a mennyiség még nekem is sok. Borral gondoltam lazítai:))
Mamma, ha erről rámismer, akkor megeszem a kalapom 🙂
Igen, ennyi fokhagyma van benne, szerintem ugyanaz az eredmény, mintha egyben sütöd, és utána nyomkodod bele, úgy is tehetsz.
Viszont ez a bor nagyon jó ötlet!
Így is ki kell próbálnom. Egy kis tokaji szamorodnival.
Na megint éhes vagyok…
19.51 van.
Férjem kitalálta, hogy főzzek egymás után bloggerektől, ő meg kitalálja, ki az. Tőled ezt fogom, nagyon kiváncsi vagyok! (Ez is rém tetszik. Bár lehet, hogy az olaj egy részét kiváltom száraz desszertborral. Mennyi kenyér kellhet ehhez a tunkoláshoz!:)))
4 egész fej fokhagyma?? A képet kielemeztem, azon 4 gerezd látható. Ha fej, nem lehetne betenni egészben a sütőbe és kinyomkodni?
Igen, isteni krémesre, édesre sül a fokhagyma ennyi idő alatt. Egyszerre sokat szoktam készíteni belőle, nagyon finom tésztákra és hús mellé is.
3 óra sütés?
Hogy én ezt mennyire szeretem!!! Éljenek a tapas-ok 🙂