Csak álmodok a tavszról, semmi nyoma, hogy valóban az lenne.
Pedig már a meteorológiai tavasz, és a csillagászati tavasz is elérkezett, csak a “valóságos tavasz” várat még magára.
Kirándulni nem lehet, vagy ha lehet, akkor nem érdemes, havaseső, 80 km/órás széllel, sártól tocsogó erdők, úgyhogy inkább a városban sétáltunk vasárnap, és egy lassan sült libacomb mellé ettük ezt a salátát, mert a dinsztelt káposzta most elmaradt.
Pedig már a meteorológiai tavasz, és a csillagászati tavasz is elérkezett, csak a “valóságos tavasz” várat még magára.
Kirándulni nem lehet, vagy ha lehet, akkor nem érdemes, havaseső, 80 km/órás széllel, sártól tocsogó erdők, úgyhogy inkább a városban sétáltunk vasárnap, és egy lassan sült libacomb mellé ettük ezt a salátát, mert a dinsztelt káposzta most elmaradt.
Hozzávalók:
2 csomó retek julianne-re vágva
1 szál kígyóuborka julianne-re vágva
1 csokor snidling
3 ek retekpesztó, de bármilyen pesztó megteszi
A retket a snidlinggel kevertem el, az uborkát a pesztóval.
Mindenki csak a saját tányérján sózta, hogy a retek ne eresszen levet.
Ennyi az egész, de olyan jó tavaszi, napsütéses hangulata van!
4 hozzászólás a(z) “Tavaszi saláta” című bejegyzéshez
Jó kis tavaszi saláta!
Én is csak a pontosság kedvéért: julienne-re szokás vágni a zöldséget, nem julianne-re 😉 Gondolom a késforgató szemináriumon esett szó róla.
Csak a pontosság kedvéért: a csillagászati tavasz a tavaszi napéjegyenlőséggel (márc. 21.) kezdődik, szóval még nem, de majdnem eljött. Ettől még lehetne melegebb: Sándor, József ellébecolta az idei melót.:(
A saláta gyönyörűséges!
Zs.
Ha már tavasz nincs, akkor legalább jó kis saláta legyen!
Pont egy látványos salátát kerestem! De már meg is találtam, köszi.
Natúr, közönséges csirkemell mellé lesz, mert a diétázó barátnők csak azt eszik, de azért gondoltam nem szúrom ki a szemüket egy fejes salátával, és akkor tessék, Eszternél természetesen ott a megoldás! 🙂