Kategóriák
Egyéb kategória

100% méz

Nagyon szeretem a mézes teát, a fiamnak pedig csak mézzel adom. Biztosan én vagyok ügyetlen, de mézpergető ide vagy oda, elég gyakran rácsöppentem a pultra. Rosszabb estben lefolyik kívül az üvegen, én nem veszem észre, és minden tiszta ragacs lesz.
Úgy tűnik megszületett a megoldás, egy pasztilla formájában. Kár, hogy nálunk még nem kapható. A gyártó cég szerint semmilyen adalékanyagot nem tartalmaz, színtiszta méz.

Én vevő lennék rá!

17 hozzászólás a(z) “100% méz” című bejegyzéshez

Jó, jó, de azért mégiscsak a folyékony méz az igazi… Méhésztől veszem piacon a mézet, és legutóbb praktikus dologgal lepett meg: befőttesüvegre való fedő (olyanra, amiben a mézet is árulja), de bele van építve egy olyan nyomkodós adagoló, mint a folyékony szappanos flakonokban szokott lenni. Kicsit kételkedtem, de működik, nem is csak a legfolyósabb akácmézzel. Egy nyomás egy teáskanálnyi méz.

Langnese itt annak a tusfürdős flakonban árult méznek. Amúgy bármilyen mártásos/szószos adagoló flakonba is tehető a méz. Másik megoldás persze a kristályos méz használata, az eleve nem csöpög 😉
Szedéshez tipp: ne csak a mézesüveg felett csavard a kanalat, hanem miközben egyik helyről a másikra átemeled – csavarás közben a kanálon fog maradni (fizikai magyarázattól most itt eltekintek 😉 )
A pasztillákhoz: lehet egy vékony réteg méhviasz tartja össze a cseppet (amennyiben belül folyós)?

Eszter 🙂
a spar/kaisers boltokban van egy német méz. Marha drága, de olyan a csomagolása, hogy az egy fejre állítotttubus, alul egy szilikon nyílással, amin egy vágás van.
(érthető vagyok?)
Abból a méz abszolút jól adagolhatóan jön, semmi maszatolás. Én 2 éve vettem egyszer egy ilyen üveg mézet és azóta is ebbe töltöm.

de szívesen le is fotózom, hogy melyik ez az üveg.

(a heinz ketchupnak is ilyen szilikonos bevágásos a csomagolása, szerintem annak a műanyag flakonjával is működhetne)

én azért ennek nem dőlnék be:) a mézet pasztillázni olyan a c vitamin tablettát bekapni. van benne vitamin, csak még hintőpor is. Meg jó a megfogalmazás, hogy
semmilyen adalékanyagot nem tartalmaz:) van már olyan méhecske aki pasztillákba gyújti a mézet?:)

Nézzétek meg a moziban a Mézengúzokat! Csúcs, az egész kicsik is jónak találják, de a felnőttek is hangosan muhaháztak, velem együtt.
Minden benne van ami kell, mellesleg egy méh bepereli az egész emberiséget mézlopásért.

ha 40 fok fölé melegítik a mézet, akkor elveszíti azokat a kedvező élettani hatásaokat, amiért fogyasztjuk! elhiszem, hogy ez a bogyó tiszta méz, de azt nem hiszem, hogy hőkezelés nélkül állították volna elő 🙁
egyébként ha az üveg felett tekergeted egy kicsit a kanalat (mintha spagettit tekernél villára) és utána elég gyors vagy, akkor nem cseppen le!

Vélemény, hozzászólás?