Kategóriák
Egyéb kategória

Gránátalma szorbet

A Tubisváti széderre tervezett receptek végére értünk. Ez egy kis nyarat, napsütést idéző desszert a télben. Bár a keddi napra senkinek nem lehetett panasza, azt gondolom itt is élet szökent a fák rügyeibe azon a gyönyörű napsütéses délelőttön, nem csak Izraelben.
Szorbetet készíteni a legegyszerűbb dolog a világon. Nem kell hozzá más, mint egy adag cukorszirup, és egy mélyhűtő. Persze fel lehet túrbózni mindenfélével, mint ahogy én is tettem ebben az esetben, de a lényeg változatlan marad.
Hozzávalók:
40 dkg cukor
4 dl víz
1 dl zsíros tejszín
1 dl gránátalma lé (a magokat préseljük át egy szitán, és a levet fogjuk fel)
1 citrom leve és reszelt héja
+1 gránátalma
A cukrot a vízzel felforraltam, és kevergetve sűrű szirupot főztem belőle. Hagytam kihűlni, és beleöntöttem a citromlét, a gránátalma levét, belereszeltem a citrom héját. Egy éjszaka alatt keményre fagyasztottam egy dobozban. Másnap kanállal összetörtem, hozzákevertem a tejszínt, és turmixgéppel pépesítettem. Egy órára visszatettem a fagyasztóba, majd a gránátalma magjaival megszórva tálaltam.
Tulajdonképpen a tejszín akár ki is maradhat, ettől csak krémesebb lesz, a szorbet eredetileg nem tartalmazza.
Eredetileg a Judapesten.

14 hozzászólás a(z) “Gránátalma szorbet” című bejegyzéshez

Szerintem sem sok a cukor, hisz pont így készül a hagyományos cukorszirup:-)) maximum a hozzáadott folyadék a sok!:-D:-D

Azt nem tudom, hogy a keleti (arab és egyéb) konyhákban miért használnak sok cukrot, az ázsiaiban viszont ez anyagi kérdés, a jólét egyik jelképe. Ezért is ehetetlenek arrafelé az ázsiai édességek:-)) Indiában például nem is a sovány nők a vonzóak, hanem a molettek:-))) Ez azt mutatja, hogy telik a családnak….

köszönöm, rég jártam a nagycsarnokban, majd megnézem
(és csak a biztonság kedvéért jegyzem meg, én a saját fogyókúrámra tettem megjegyzést, nem is tudtam, hogy neked is van olyan :-))
rpanni

Mindenki olyan szemfüles ma! 😀
Egyeteln kiskanálnyit ettem belőle, a többit a vendégek ették, de a fél gránátalmának nem tudtam ellenállni, pedig abban is sok a cukr, de az nem számít hiszen gyümölcs!

Nem 🙂
Valóban nagyon édes lesz, de keleten brutál édes minden, és ez egy izraeli recept.
Európai ízlésnek elég valószínüleg a fele is, de gondolj csak a sok brutálédes mézes keleti édességre.

Kis olaszrajongó, hogy felkapta a fejét! 😀 Jogos!!!

Vélemény, hozzászólás?