
Hozzávalók:
3 egész csirkemell filé nagy szeletekre vágva
6 közepes hagyma vastagabb karikákra szeletelve
4 ek cukor
Olaj
4 ek balzsamecet
20 dkg pisztácia
1 ek mustármag
Só, bors
A hagymakarikákat viszonylag sok olajon (majd a visszamaradt olajban kell kisütni a húst) félig megpárolom, hozzáadom a cukrot. Amikor a cukor karamellizálódott, beleöntöm a balzsamecetet. Közben a mustármagot, és a pisztáciát kicsit megpörkölöm egy száraz serpenyőben. (Vigyázat: a mustármag pattog, le kell fedni!) Rászóróm a hagymára, sózom, borsozom. Egy szűrőkanál segítségével kiszedem a pisztáciás ragut, és a maradék olajon megsütöm a csirkemellet. Mikor elkészült, a tetejére halmozom a hagymás feltétet.
16 hozzászólás a(z) “Pisztáciás csirke” című bejegyzéshez
Pár hete sós, pörkölt pisztáciát kellett nekem is használni a Cassatahoz, mert nem leltem sehol mást. A só minimális és púderfinom volt rajta (Spar) így nem volt zavaró. A mandulához hasonlóan lehet héjazni, akkor a só is eltűnik róla, bár meg is puhul, szóval a tortához késsel héjaztam.
A kérdés remek! Mi zsidók vagyunk, szóval az aratás valószínűleg kilőve, de az állandó utazgatás, költözködés, mindenféle receptet produkált.
Én nem tudtam hozzád kommentolni, mert nem találtam, hogy hol kell. Na mindegy, látom itt is meglelted, főleg az email után 🙂
Köszönöm szépen!
Ez a recept nekem elég “erdélyiesen” hangzik. Honnan van, milyen tájegységről?
Szia!
Ismerem a ciberelevest, de én még soha nem csináltam. A családi szakácskönyv szerint a következő:
1 nagy bögre korpa, egy nagy bögre forrásban lévő vízzel leöntve. Mikor langyos, 10 l vízzel felönteni. 20 dkg kenyérkovászt belemorzsolunk, és egy darab piritóskenyeret.Megsózzuk, és három napig langyos helyen pihentetjük. Kb. a harmadát kiszedjük, vásznon átszűrjük, egy kisebb lábosba tesszük. Felfőzzük, sóval, borssal, sok fokhagymával forraljuk, majd behabarjuk tejföllel kikevert tojásságával és liszttel. Mehet kapor, vagy petrezselyem a tetejére. A maradék korpás “izéből” langyos vízzel felöntve, még 2-3 adag leves főzhető, de azt már hűteni kell.
Hát ő lenne.
Szia!
Feltennék Neked (és mindenkinek, aki erre jár) egy kérdést:
http://brunnhildekonyhaja.freeblog.hu/archives/2007/07
Köszönöm Horasz, imádlak 😉
Tudom, hogy nem támadni akartál, csak vicceltem a nagy kétségbeesésemmel. Bár néha nagyon nehéz eldönteni egy ételről, hogy az valóban saját költemény-e?
Én pl. biztos vagyok benne, hogy a fényképezős mobiltelefon az én találmányom volt az óvodában, de senki nem hiszi el. Pedig tényleg.
Nem tamadni akartalak en, dehogy is:) en is utana olvastam googlen es ilyen tenyleg nincs…viszont van kismillio pisztacias csirke. mivel en magarola z etelrol hallottam rogton ugy gonoltam hogy ez az amirol annyiszor olvastam:) pedig nem. ez a te egyedi krealmanyod es meg mindig nagyon izgatja a fantaziamat, ugyhogy lehet hogy hetvegen elkeszitem.
A Széna téri piacon is volt nemrég natúr pisztácia, a kimérős-magos/aszalt gyümölcsösnél.
Á, nem hinném, én is imádom a közelkeleti regényeket, úgyhogy sajnos: Ezt sem én találtam ki 🙁
Gyorsan megnéztem a guglin, de ilesmi nem volt. Csak h. védjem magam…
Eleg sok kozel-kelettel kapcsoaltos konyvet, kalandregenyt stb-t ovlastam egy idoben:) talan tom clancy egyik tengeralattjaros
regenyebol remlik…
De tyenyleg lehet h rosszul emlekszem es te talaltad ki:)
H.
Nemár! Esküszöm, azt hittem, hogy én találtam ki. Mindjárt utána is nézek, hol olvashattam.
Szia,
Igen izgalmas recept, konyvekben sokszor olvastam rola. Azt hiszem nemsokara kiprobalom:)
Szerintem az nagycsarnoki azsia boltban van natur pisztacia is.
H.
A Metróban vettem, azóta is keresem! Nyugodtan használj sósat, azt legfeljebb nem kell pörkölni. Én is szeretném tudni, hogy legközelebb hol vegyem a simát, mert sütikhez csak az jó.
Eszter, hős lovag! Én látom, amit látok, kicsit szomorú vagyok, de megmondták, előbb utóbb mindnyájan a nyúl mögött végezzük.
on: ez a csirke is igen jól néz ki. És a pisztáciát honnan vetted? Merthogy én pörköltet tudok venni, de az sós is. Te pedig megpörkölted, ami nyerset feltételez.
A saláta meg ilyen melegben mindig jó ötlet:)
Én köszönöm a nemes küzdelmet, lovag! Csak ígytovább! Igazán őszinte, lovagis csata volt!
Eszter Drága!
Köszönöm szépen a nemes küzdelmet, itt is meglengetem (jaj, de nehéz, nem vagyok formában) tollas vasfejemet előtted!
Piroska