Kategóriák
Egyéb kategória

Pisztáciás csirke

Péntek este volt ez a menü nálunk, és nagy sikere volt a vendégek körében. Arra kell figyelni, hogy a hús valóban nagyon natúr legyen, mert a tetejére halmozott pisztáciás feltét annyira fűszeres, pikáns, hogy minden ízt elnyom. Lehet, hogy krumplipürével is készülhet, de abban van tej, úgyhogy szombatfogadásra tréflisége miatt a kettő kombinációja ki lett lőve. Salátával ettük, így mindenki tudott még utána csipegetni az édességből is.
Hozzávalók:
3 egész csirkemell filé nagy szeletekre vágva
6 közepes hagyma vastagabb karikákra szeletelve
4 ek cukor
Olaj
4 ek balzsamecet
20 dkg pisztácia
1 ek mustármag
Só, bors
A hagymakarikákat viszonylag sok olajon (majd a visszamaradt olajban kell kisütni a húst) félig megpárolom, hozzáadom a cukrot. Amikor a cukor karamellizálódott, beleöntöm a balzsamecetet. Közben a mustármagot, és a pisztáciát kicsit megpörkölöm egy száraz serpenyőben. (Vigyázat: a mustármag pattog, le kell fedni!) Rászóróm a hagymára, sózom, borsozom. Egy szűrőkanál segítségével kiszedem a pisztáciás ragut, és a maradék olajon megsütöm a csirkemellet. Mikor elkészült, a tetejére halmozom a hagymás feltétet.

16 hozzászólás a(z) “Pisztáciás csirke” című bejegyzéshez

Pár hete sós, pörkölt pisztáciát kellett nekem is használni a Cassatahoz, mert nem leltem sehol mást. A só minimális és púderfinom volt rajta (Spar) így nem volt zavaró. A mandulához hasonlóan lehet héjazni, akkor a só is eltűnik róla, bár meg is puhul, szóval a tortához késsel héjaztam.

A kérdés remek! Mi zsidók vagyunk, szóval az aratás valószínűleg kilőve, de az állandó utazgatás, költözködés, mindenféle receptet produkált.
Én nem tudtam hozzád kommentolni, mert nem találtam, hogy hol kell. Na mindegy, látom itt is meglelted, főleg az email után 🙂

Szia!
Ismerem a ciberelevest, de én még soha nem csináltam. A családi szakácskönyv szerint a következő:
1 nagy bögre korpa, egy nagy bögre forrásban lévő vízzel leöntve. Mikor langyos, 10 l vízzel felönteni. 20 dkg kenyérkovászt belemorzsolunk, és egy darab piritóskenyeret.Megsózzuk, és három napig langyos helyen pihentetjük. Kb. a harmadát kiszedjük, vásznon átszűrjük, egy kisebb lábosba tesszük. Felfőzzük, sóval, borssal, sok fokhagymával forraljuk, majd behabarjuk tejföllel kikevert tojásságával és liszttel. Mehet kapor, vagy petrezselyem a tetejére. A maradék korpás “izéből” langyos vízzel felöntve, még 2-3 adag leves főzhető, de azt már hűteni kell.
Hát ő lenne.

Köszönöm Horasz, imádlak 😉
Tudom, hogy nem támadni akartál, csak vicceltem a nagy kétségbeesésemmel. Bár néha nagyon nehéz eldönteni egy ételről, hogy az valóban saját költemény-e?
Én pl. biztos vagyok benne, hogy a fényképezős mobiltelefon az én találmányom volt az óvodában, de senki nem hiszi el. Pedig tényleg.

Nem tamadni akartalak en, dehogy is:) en is utana olvastam googlen es ilyen tenyleg nincs…viszont van kismillio pisztacias csirke. mivel en magarola z etelrol hallottam rogton ugy gonoltam hogy ez az amirol annyiszor olvastam:) pedig nem. ez a te egyedi krealmanyod es meg mindig nagyon izgatja a fantaziamat, ugyhogy lehet hogy hetvegen elkeszitem.

Eszter, hős lovag! Én látom, amit látok, kicsit szomorú vagyok, de megmondták, előbb utóbb mindnyájan a nyúl mögött végezzük.
on: ez a csirke is igen jól néz ki. És a pisztáciát honnan vetted? Merthogy én pörköltet tudok venni, de az sós is. Te pedig megpörkölted, ami nyerset feltételez.
A saláta meg ilyen melegben mindig jó ötlet:)

Vélemény, hozzászólás?