
Nagyon jól eltehető télire is befőttes üvegekbe zárva, kidunsztolva. Néha előkapva egy-egy vacsorához, egy kis napfényt kölcsönöz a szürkeségbe. Van, amikor beleaprítok egy jó adag lila olajbogyót, és petrezselymet is.
Hozzávalók:
1 db közepes padlizsán, tűz fölött meggrillezve, majd meghámozva
Hozzávalók:
1 db közepes padlizsán, tűz fölött meggrillezve, majd meghámozva
3 db piroshúsú paprika, tűz fölött meggrillezve, majd meghámozva
1 nagy fej vöröshagyma
3-4 gerezd fokhagyma
1/2 citrom leve
Só, bors
Olívaolaj
A padlizsánt és a paprikát miután megpucoltam pépesítem. Hozzákeverem az apróra vágott hagymát és fokhagymát, fűszerezem, és szép lassan csorgatva keverem bele az olívaolajat.
Egy másik változata az, amikor a hagymát az olajon előtte megdinsztelem. Egész más, de nagyon finom.
Olívaolaj
A padlizsánt és a paprikát miután megpucoltam pépesítem. Hozzákeverem az apróra vágott hagymát és fokhagymát, fűszerezem, és szép lassan csorgatva keverem bele az olívaolajat.
Egy másik változata az, amikor a hagymát az olajon előtte megdinsztelem. Egész más, de nagyon finom.
6 hozzászólás a(z) “Ajvár padlizsánnal” című bejegyzéshez
Szia,
nagyon finom recept, bar en csöpögtetem egy darabig, mert tul vizes..
Egyebkent fagyasztani lehet?
Köszönöm a valaszt!
Bocsánat, már írom is. Szóval, csak úgy, mint a lecsót. Forró ajvár bele az üvegbe, ami forró vizes nagy fazékban áll. Majd az üvegre kerül a tető, fejjel lefelé fordítani, paplanok között szép lassan kíhűteni. Tavaszig eláll.
igggen, engem is a dunsztolás érdekelne, száraz vagy gőzös??? hazavittem a receptet (anyukám épp ráér befőzőcskézni) és mindenképp szeretnénk télire is eltenni belőle!
Ezt az eltevést és kidunsztolást részleteznéd egy picit? Szívesen tennék el a gyerekeknek télire!
Van Podravka ajvár? Hogy mik vannak?!
Jaj istenem, majdnem sírva fakadtam az örömtől! A hűtőmben pihen egy adag Podravka Ajvár, aminek persze semmi köze ahhoz, amit Horvátországban ettünk, de most aztán majd jól megcsinálom:D