Ez idén az utolsó sültpaprika receptem. (Vagy kitudja, de nem tervezek többet, jövőre is írni kell valamiről!) Szerintem sajt nélkül is teljes értékű vacsora, de a férjem ragaszkodik hozzá, hogy valamilyen jófajta érett Cheddar sajttal kell enni, vagy ha nem azzal, akkor egy hatalmas hússzelettel 🙂
Ehhez nem paradicsompaprikát használok, hanem hosszú, piros, nagyon édes fajtát, és ha sikerül venni egy piros erőset is, akkor azt is. Ugyanúgy gázláng fölött sütöm meg őket, mint a padlizsánt szokás. Miután megsült, műanyag dobozban hagyom kihűlni, így nagyon könnyen lehúzható a héja.
Hozzávalók:
Piroshúsú sültpaprika, csíkokra vágva
Hagyma karikára vágva
Fokhagyma felaprítva (ízlés szerint, de lehetőleg jó sok!)
Olívaolaj
Egy erős paprika szintén megsütve, vagy egy kevés erőspista
2 ek balzsamecet
1 ek zöldbors (konzerv változat)
Kakukkfű
A hagymát az olajon addig pároltam, amíg egy kicsit megpuhult, de még ropogott is egy picit. Rádobtam a fokhagymát, mikor érezni lehetett az illatát, akkor rászórtam a kakukkfüvet, sóztam, borsoztam, és hozzáöntöttem a balzsamecetet. Kb. fél percig kevergettem, beledobtam a zöldborsot, végül az összevágott sültpaprikát is. Éppen csak összeforrt, már el is zártam alatta a lángot. Fehérbort ne felejtsünk el inni hozzá!
Ehhez nem paradicsompaprikát használok, hanem hosszú, piros, nagyon édes fajtát, és ha sikerül venni egy piros erőset is, akkor azt is. Ugyanúgy gázláng fölött sütöm meg őket, mint a padlizsánt szokás. Miután megsült, műanyag dobozban hagyom kihűlni, így nagyon könnyen lehúzható a héja.
Hozzávalók:
Piroshúsú sültpaprika, csíkokra vágva
Hagyma karikára vágva
Fokhagyma felaprítva (ízlés szerint, de lehetőleg jó sok!)
Olívaolaj
Egy erős paprika szintén megsütve, vagy egy kevés erőspista
2 ek balzsamecet
1 ek zöldbors (konzerv változat)
Kakukkfű
A hagymát az olajon addig pároltam, amíg egy kicsit megpuhult, de még ropogott is egy picit. Rádobtam a fokhagymát, mikor érezni lehetett az illatát, akkor rászórtam a kakukkfüvet, sóztam, borsoztam, és hozzáöntöttem a balzsamecetet. Kb. fél percig kevergettem, beledobtam a zöldborsot, végül az összevágott sültpaprikát is. Éppen csak összeforrt, már el is zártam alatta a lángot. Fehérbort ne felejtsünk el inni hozzá!
2 hozzászólás a(z) “Sültpaprikás tészta” című bejegyzéshez
Szerintem se kell hozzá se sajt, se hús. Ezek a legjobb ételek: az egyszerűsége gyönyörködtet.
Meg is főzőm.
Nem kell ragaszkodni a műanyag dobozhoz, simán egy letakart levesestányér vagy bármilyen tál jó a célra. A lényeg, hogy a hűlő paprika párája fellazítsa a héjat.