
Hozzávalók:
1 kg borjúcomb
1 nagy fej hagyma
1 szál póré
2 citrom reszelt héja
1 citrom leve
1/2 l tejföl
1 ek majoránna
1 ek magos dijoni mustár
só, bors, szerecsendió
2 dl fehérbor
2 ág kakukkfű
5 dkg vaj
1 ek liszt
A vöröshagymát egy kevés sóval vajon megdinszteltem, majd rádobtam a vékony csíkokra vágott húst. Rászórtam a majoránnát, és a kakukkfüvet, majd felöntöttem a borral, és fedő alatt puhára pároltam. Rányomtam a citromot, és belereszeltem a héját. Fűszereztem, és tejfölben elkevert liszttel behabartam. A pórét csak ekkor dobtam rá, és fél perc után el is zártam alatta a lángot, hogy még jó ropogós maradjon. Bevallom, a savanyú vetrece inspirált 🙂
só, bors, szerecsendió
2 dl fehérbor
2 ág kakukkfű
5 dkg vaj
1 ek liszt
A vöröshagymát egy kevés sóval vajon megdinszteltem, majd rádobtam a vékony csíkokra vágott húst. Rászórtam a majoránnát, és a kakukkfüvet, majd felöntöttem a borral, és fedő alatt puhára pároltam. Rányomtam a citromot, és belereszeltem a héját. Fűszereztem, és tejfölben elkevert liszttel behabartam. A pórét csak ekkor dobtam rá, és fél perc után el is zártam alatta a lángot, hogy még jó ropogós maradjon. Bevallom, a savanyú vetrece inspirált 🙂
4 hozzászólás a(z) “Citromos borjúragú” című bejegyzéshez
Igen, az is 🙂
tárkony? sztem az menne hozzá
Köszönöm, én is így vagyok vele.
Nyami-Nyami! Nagyon szeretjük a savanykás-citromos húsételeket. Ki is fogom próbálni!