
Pitával szokás enni, kanálként használva a kenyérfélét, de nekünk csak kuszkusz jutott.
Ha valaki olyan gondos háziasszony, mint amilyen én nem vagyok, akkor biztosan télire eltett sültpaprika is sorakozik a spájz polcain. Ha mégsem, semmi gond, szerencsére már sok helyen árulnak ilyesmit, és a Lildlben vettem, és még a héja is tökéletesen el volt távolítva. Szinte házi, nagymama által eltett minőség.
Hozzávalók:
1 csirkemell filé
2 nagy hagyma
2 gerezd fokhagyma
1/2 üveg sült paprika lecsepegtetve
15 dkg kesudió száraz serpenyőben megpirítva, durvára darálva
1 kk őrölt szegfűbors
só, bors
olívaolaj
fekete olajbogyó
A hagymát karikákra vágtam, és olívaolajon megsózva megdinszteltem. Egy tűzálló tálba szedtem, és a visszamaradt olajon megsütöttem az apró darabokra vágott csirkemellet.
Ezt is a tálba dobtam, az olajbogyóval, és a kesudióval és a fűszerekkel együtt. A paprikát pépesítettem a fokhagymával, majd az egészet összekevertem, és 30 perc alatt megsütöttem.
Eredetileg a Judapesten.

10 hozzászólás a(z) “Paprikakrémben sült csirke” című bejegyzéshez
Kíváncsiságom határtalan most már:)
Ja! Az a hamburger!

Rá se néztem ezer éve. Délelőtt megnézem, és majd beszámolok. Biztosan nem mászott még el
Eszter, most miért, az a hamburger szerintem sokunk fantáziáját izgatja. A tanmesét én is sokaknak elkezdtem, de remélem nem nekem kell elvégeznem a kísérletet, remélem ettől megkímélsz:)
Livi, lehet, hogy értenem kéne a kérdést, de sajnos mégsem teszem.
Eszter! Mi újság a pincében? a hamburgerre gondolok :-)))
Eszter, hallgatag olvasód vagyok mostanában, az igaz, de itt vagyok mindig:)
Csak annyi történik, hogy minden recepted annyira tökéletes, hogy még kérdést sem bírok feltenni. A véleményem pedig annyira dícsérő, hogy már a net sem bírja el;)
Köszönöm!
Szia Eszter!
Az Apollon Food-nál (V. kerület, Alkotmány utca 16.) remek sült paprikát lehet kapni.
Üdv: Kati
200 fokon drága Zsuzskám!
de réggen “hallottalak”!
Kellemes ünnepeket kívánok Neked!
Eszter, sütőben sütötted meg? Hány fokon? (mivel van otthon jó kis padlizsános paprikakrémem, gondolom, hogy most ahhoz jól felhasználnám. pitával – bibíí)
Köszönöm a választ:)