
Csalóka, mert egy pici szuffléformába rengeteg zsírdús sajt, és akár két mézédes füge is belefér, ami nagyon laktató. Lehet kanállal is enni, de akár bagettel is tunkolható, szerintem úgy az igazi.
Nem fontos camembert sajtot használni, kéksajttal is nagyon finom, sőt, kemény, érett, angol típusú sajtokkal is. Ha valaki ilyet használ, azt tanácsolom, hogy a mézet ne a fügére csorgassa tálalásnál, hanem a sajtra sütés előtt. Nem fog csalódni!
Hozzávalók személyenként:
2 friss füge (mert Izraelben gyakori gyümölcs a füge)
15-20 dkg camembert sajt
1 dió
1 kk Maionesa Blanca (ennek hiányában kevés olívaolaj, petrezselyemzöld, esetleg fél reszelt fokhagyma)
A majonézt a szuffléforma aljára kentem, erre halmoztam a sajtot, megszórtam a durvára vágott dióval. Tetejére tettem a félbevágott fügéket, és 200 fokon 20 perc alatt megsütöttem.
Az asztalnál friss borsot tekertem a tetejére, és meglocsoltam mézzel. Ha nincs otthon petrezselyem, használhatunk szárított csombort, vagy egy kevés rozmaringot is.
Eredetileg a Judapesten.
7 hozzászólás a(z) “Sajtban sült füge Tubisvat széderre” című bejegyzéshez
🙂 Ez a kedvenc desszertem. Igaz, teljesen máshogy készítem, de mivel azt igérték, hogy hétvégén már nem kölcsönkonyhán főzök, hanem a sajátba, ki is próbálom ezt a módozatot. Előre is köszi. A majonéz isteni volt.
Orsi, köszönöm!
Lois, szerintem ez nagyon finom lehet almával, és körtével is.
Kis változatosság a rántott sajt áfonyával (bár én azt is szeretem) után.
Huhu, nagyon jó lehet. Esetlegesen a füge kicserélhető valamivel? (nem a kedvencem, csak azért kérdem)
ez megint gyönyörű!!!
Judit, köszönöm!
Ráhel: fügét a nagycsarnokban vettem.
Kóser sajt minden Rothchild-ban kapható.
megkérdezhetem, hol vettél fügét?
és kóser sajtot hol lehet kapni?
köszönöm:
ráhel
Eszter, ezért szeretem a blogodat, mert ilyen egyszerű hozzávalókból olyan különlegességeket tudsz csinálni! Gyönyörűek a képek is, gratulálok.
Judit