Kategóriák
Egyéb kategória

Sajtban sült füge Tubisvat széderre

Tubisvát széderre kétféle főétellel készülök, az egyiket vegáknak ajánlom, a másikat húsevőknek. Ez a vegetáriánus változat.
Csalóka, mert egy pici szuffléformába rengeteg zsírdús sajt, és akár két mézédes füge is belefér, ami nagyon laktató. Lehet kanállal is enni, de akár bagettel is tunkolható, szerintem úgy az igazi.
Nem fontos camembert sajtot használni, kéksajttal is nagyon finom, sőt, kemény, érett, angol típusú sajtokkal is. Ha valaki ilyet használ, azt tanácsolom, hogy a mézet ne a fügére csorgassa tálalásnál, hanem a sajtra sütés előtt. Nem fog csalódni!
Hozzávalók személyenként:
2 friss füge (mert Izraelben gyakori gyümölcs a füge)
15-20 dkg camembert sajt
1 dió
1 kk Maionesa Blanca (ennek hiányában kevés olívaolaj, petrezselyemzöld, esetleg fél reszelt fokhagyma)
A majonézt a szuffléforma aljára kentem, erre halmoztam a sajtot, megszórtam a durvára vágott dióval. Tetejére tettem a félbevágott fügéket, és 200 fokon 20 perc alatt megsütöttem.
Az asztalnál friss borsot tekertem a tetejére, és meglocsoltam mézzel. Ha nincs otthon petrezselyem, használhatunk szárított csombort, vagy egy kevés rozmaringot is.
Eredetileg a Judapesten.

7 hozzászólás a(z) “Sajtban sült füge Tubisvat széderre” című bejegyzéshez

🙂 Ez a kedvenc desszertem. Igaz, teljesen máshogy készítem, de mivel azt igérték, hogy hétvégén már nem kölcsönkonyhán főzök, hanem a sajátba, ki is próbálom ezt a módozatot. Előre is köszi. A majonéz isteni volt.

Vélemény, hozzászólás?