
Most megcsináltam, és nagyon meglepődtünk mindketten a férjemmel. Ez finom! Nincs pászka íze, és persze badarság lenne egy valódi olasz tésztához hasonlítani, mégis nagyon finom. Nekünk legalábbis a 2008-as pészah meglepetése.
Vannak, akik széder este nem nagyon fűszerezik az ételeiket, de én nem tartozom közéjük. Ezt is csak jó fokhagymásan, sok oregánóval érdemes megsütni.
Kétféle szósz van a maceszlapok között, egy gombás, és egy sajtos.
Hozzávalók a gombás szószhoz:
50 dkg csiperke felszeletelve
2 paradicsomkonzerv
5 gerezd fokhagyma
1 kk majoránna
1 kk oregánó
1 kk bazsalikom
só, bors
olívaolaj
1 dl vörösbor
Az olajon megdinszteltem a gombát, rászórtam a fűszereket, majd beleöntöttem a paradicsomkonzervet. Kicsit összefőztem, majd belenyomtam a fokhagymákat is. Végül belekevertem a bort.
Hozzávalók a sajtos szószhoz:
2 dl tejszín
20 dkg cheddar sajt
10 dkg parmezán
só, bors, szerecsendió
A tejszínbe belereszeltem a sajtot, majd addig melegítettem, amíg teljesen elolvadt. Fűszereztem, és beleszórtam a parmezánt is. Elvileg sűrű massza kell hogy legyen, de ha mégis híg maradna, akkor a tűzről lehúzva keverjünk bele egy tojás sárgáját.
A maceszlapokat felváltva megkentem a szószokkal, majd a tetejére reszelt sajtot szórtam. Hagytam állni 15 percet, így megpuhult a pászka, majd forró sütőben átsütöttem. Az asztalnál dobtam a tetejére pár szem fenyőmagot.
Használjuk kóser bort, legalább pészahkkor.
10 hozzászólás a(z) “Macesz lasagna” című bejegyzéshez
Hmmmmmm, ez fantasztikus! Köszönöm a receptet és a sikert, amit arattam vele :-)))
mivel én ehetek tésztát, tegnap főztem is vacsira egy hasonló csiperkés szószt!
Nagyon jó! 😀
Nem ismertem.
És a tiramaceszt ismeritek? 🙂
http://www.evilmadscientist.com/article.php/tiramatzah
Szia! Csak azért írok neked mert rendszeresen olvasom a blogodat, és a minap én is kedvet kaptam és csináltam egyet. Megtisztelnél vele ha megnéznéd:www.kanaankonyha.blogspot.com
Annuska
Nagyon jól hangzik, egészen biztosan kipróbálom! Úgyis lasagne-mánia van itthon:)
uhh. na zt tuti kiprobalom. a peszah minden evben probara tesz rendesen, ugyhogy most mar van alternativa 🙂
kosziiiiii 😀
ez a csiperkés szósz önmagában is megér egy tésztát! 🙂
És maceszbetűt hol lőtted?
vicces.
de nem rossz otlet. en csak a ket szedernapon nem eszem semmi kovaszosat, liszteset, kulonben nem tartom, de ezt kiprobalom szombat este a vendegeimen, ugy sem tudtam mit adjak nekik 🙂
miri