
Nem éppen kiránduló idő volt, ugyanis a hó még mindenhol megvolt az erdőben, de már erősen olvadásnak indult, ezért néhol hatalmas sárban kellett gyalogolnunk, néhol pedig egész tavakat kellett kerülgetni. De már 9 fok volt, sütött a nap, nem fújt a szél, és a madarak teljesen kikeltek magukból, hogy túlharsogják egymást! Nagyon szerettünk volna hóvirágot látni, de ez most elmaradt.
Mivel gyors ötlet volt a csirkecomb, ezért nem volt időm bepácolni, de a lassú sütés miatt így is teljesen átjárta a fűszerek íze.
Mikor beléptünk a lakásba, isteni illat fogadott minket, úgyhogy még kabátban meggyújtottam a középső, vagyis legnagyobb gázrózsát, és rátettem a wok-ot pár percre, hogy nagyon forró legyen.
Köretnek sültzöldségeket készítettem, tíz perc alatt elkészült az egész.
Nagyon kevés olívaolajon megsütöttem pár perc alatt adagonként a cukorborsót, felnegyedelt gombát, felkarikázott hagymát, és csíkokra vágott sárgarépát. Figyeltem, hogy semmit ne süssek túl, minden maradjon ropogós. közben a wok-ot folyamatosan rázogatni kellett, mert annyira forró volt, hogy könnyen megégett volna benne a zöldség. Egy kevés szójaszósszal és fokhagymával ízesítettem csupán.
A végén összekevertem a zöldségeket, és még egyszer átforrósítottam.
Készítettem hozzá egy gyors salátát is.
A csirkecombokat római tálban sütöttem. Ehhez a tálat egy órára hideg vízbe beáztattam.
öt combot pácoltam, de egy tálba simán belefér akár tíz comb is.
Hozzávalók a páchoz:
2 dl ketchup (Édesapám házi ketchup-ját használtam, ami elég fűszeres. A boltiba mindenképp tenni kell még egy pici fahéjat, és egy kanálnyi vörösbor ecetet.)
1 dl szójaszósz
1 dl étolaj
5 gerezd fokhagyma
10 cm gyömbér
őrölt bors
kömény
koriander mag
A köményt és a koriandert száraz serpenyőben picit megpirítottam, majd mozsárban összezúztam.
Elkevertem a folyékony hozzávalókkal.
A fokhagymát és a gyömbért megpucoltam, majd nagyon apróra vágtam. Ezt is a pácba kevertem.
Beleforgattam a csirkecombokat, és betettem a római tálba őket.
Lefedve 100 fokon 2,5 órát sült.
11 hozzászólás a(z) “Csirkecomb gyömbéres pácban” című bejegyzéshez
szia engem is érdekel a házi kecsöp recept. én így csin:
sűrített paradicsom
parilé
só, bors
f.hagyma nyomva
“olaszosnak képzelt” fűszerek: oregánó, borsika, bazsi, rozmi, majoranna..stb
őrölt chilli
ezek mennek bele 1 üvegbe és legalább 1 napig érlelem (valaki serpenyőben süti, én ezt kihagyom, sőt a cukrot is, mert szeretem a pari természetes savanyúságát)
te hogy?
Szia! Ez nagyon finom lehet! Imádom a gyömbért, pláne hogy ha frissről van szó! Kérlek nézz be hozzám: http://ildinyo.blogspot.com/2009/03/meglepetes-baratsag-tunderek.html
Üdv
hát ez az; az a bizonyos csirke! Jól hangzik! Szinte érzem az illatát.
Valszeg szinte rágni sem kell, mert olvad az ember szájában. Hmmmmm! 🙂
Itt-ott kicsit rosszul írtam. Mintha fáradt lennék. Azért remélem érthető voltam…
A mosógéppel nálunk sincsenek jó élmények. Még kiskoromban amikot vidéken a ház egyik emeletét teljesen elöntötte, meg állandóan “odébbsétálgatott”. Nem egyszer addig csoszogott, amíg a fürdőszoba ajtaja elé nem ment, és vajon Murphy törénye szerinte melyik irányba nyílt (volna) az ajtó? 🙂
Házi ketchupot pedig még nem ettem, de szerintem már nagyon hozzászoktam a laza bolthoz, nem biztos, hogy ízlene egy nagyon fűszeres.
Házi ketchup , az hogy készül? Mármint hogy lesz sűrű,nem pedig fűszerezett paradicsom lé?
medvedr
Nálunk van az udvaron hóvirág!! 2 darab!!!
Ez gyönyörűséges…épp vega korszakomat élem, még nem egészen egy hónapig, de talán ez lesz az első húsos étel, amit majd megcsinálok. Vagy egy jó adag tatár bifsztek. 😀
Amióta nálam is árvizet okozott a mosógép, én sem mernék semmit bekapcsolva hagyni, amikor nem vagyok otthon.
Időzítő van a sütőn, lekapcsol amikor kell, különben is csak 100 fokon sült, és elektromos sütő, vagyis nyilt láng nincs rajta, nem félek.
Én a mosógépet is ott hagyom, a barátnőm nem meri, mert mi lesz, ha pont akkor önt ki? 🙂
mi tud történni vele???
én is simán otthagyom.
en sosem mernem otthagyni a sutot az ures lakasban… nem felsz? A