Kategóriák
Egyéb kategória

Csirkecomb gyömbéres pácban

Vasárnapra olyan ebédet terveztem, amit ott hagyhatok a sütőben és egészen biztos, hogy tökéletes lesz, mire hazaérünk a kirándulásból éhesen.
Nem éppen kiránduló idő volt, ugyanis a hó még mindenhol megvolt az erdőben, de már erősen olvadásnak indult, ezért néhol hatalmas sárban kellett gyalogolnunk, néhol pedig egész tavakat kellett kerülgetni. De már 9 fok volt, sütött a nap, nem fújt a szél, és a madarak teljesen kikeltek magukból, hogy túlharsogják egymást! Nagyon szerettünk volna hóvirágot látni, de ez most elmaradt.
Mivel gyors ötlet volt a csirkecomb, ezért nem volt időm bepácolni, de a lassú sütés miatt így is teljesen átjárta a fűszerek íze.
Mikor beléptünk a lakásba, isteni illat fogadott minket, úgyhogy még kabátban meggyújtottam a középső, vagyis legnagyobb gázrózsát, és rátettem a wok-ot pár percre, hogy nagyon forró legyen.
Köretnek sültzöldségeket készítettem, tíz perc alatt elkészült az egész.
Nagyon kevés olívaolajon megsütöttem pár perc alatt adagonként a cukorborsót, felnegyedelt gombát, felkarikázott hagymát, és csíkokra vágott sárgarépát. Figyeltem, hogy semmit ne süssek túl, minden maradjon ropogós. közben a wok-ot folyamatosan rázogatni kellett, mert annyira forró volt, hogy könnyen megégett volna benne a zöldség. Egy kevés szójaszósszal és fokhagymával ízesítettem csupán.

A végén összekevertem a zöldségeket, és még egyszer átforrósítottam.
Készítettem hozzá egy gyors salátát is.
A csirkecombokat római tálban sütöttem. Ehhez a tálat egy órára hideg vízbe beáztattam.
öt combot pácoltam, de egy tálba simán belefér akár tíz comb is.
Hozzávalók a páchoz:
2 dl ketchup (Édesapám házi ketchup-ját használtam, ami elég fűszeres. A boltiba mindenképp tenni kell még egy pici fahéjat, és egy kanálnyi vörösbor ecetet.)
1 dl szójaszósz
1 dl étolaj
5 gerezd fokhagyma
10 cm gyömbér
őrölt bors
kömény
koriander mag
A köményt és a koriandert száraz serpenyőben picit megpirítottam, majd mozsárban összezúztam.
Elkevertem a folyékony hozzávalókkal.
A fokhagymát és a gyömbért megpucoltam, majd nagyon apróra vágtam. Ezt is a pácba kevertem.
Beleforgattam a csirkecombokat, és betettem a római tálba őket.
Lefedve 100 fokon 2,5 órát sült.

11 hozzászólás a(z) “Csirkecomb gyömbéres pácban” című bejegyzéshez

szia engem is érdekel a házi kecsöp recept. én így csin:

sűrített paradicsom
parilé
só, bors
f.hagyma nyomva
“olaszosnak képzelt” fűszerek: oregánó, borsika, bazsi, rozmi, majoranna..stb
őrölt chilli

ezek mennek bele 1 üvegbe és legalább 1 napig érlelem (valaki serpenyőben süti, én ezt kihagyom, sőt a cukrot is, mert szeretem a pari természetes savanyúságát)

te hogy?

A mosógéppel nálunk sincsenek jó élmények. Még kiskoromban amikot vidéken a ház egyik emeletét teljesen elöntötte, meg állandóan “odébbsétálgatott”. Nem egyszer addig csoszogott, amíg a fürdőszoba ajtaja elé nem ment, és vajon Murphy törénye szerinte melyik irányba nyílt (volna) az ajtó? 🙂
Házi ketchupot pedig még nem ettem, de szerintem már nagyon hozzászoktam a laza bolthoz, nem biztos, hogy ízlene egy nagyon fűszeres.

Ez gyönyörűséges…épp vega korszakomat élem, még nem egészen egy hónapig, de talán ez lesz az első húsos étel, amit majd megcsinálok. Vagy egy jó adag tatár bifsztek. 😀

Amióta nálam is árvizet okozott a mosógép, én sem mernék semmit bekapcsolva hagyni, amikor nem vagyok otthon.

Vélemény, hozzászólás?