
Töltött karalábé készült már, volt hagyományos leves is, sütöttem olíva olajban köretnek, mégse tudom megunni, annyira finom az édes, lédús, harsogóan friss karalábé.
Szinte 100%-ban hasznosítottam az egész zöldséget, felhasználtam a levelit is.
Igazán friss, tavaszi leves lett, és a gyanús színe ellenére még a gyereknek is nagyon ízlett.
Aki teheti, használjon megbízható helyről származó karalábét, mert a levelit permetezhetik.
Hozzávalók:
1 csomó újhagyma
2 zsenge karalábé
5 dkg vaj
só, bors
szerecsendió (el is maradhat)
tejföl és újhagyma a tetejére
A karalábét megpucoltam, felkockáztam, az újhagymát a zöldjével együtt felkarikáztam. Fedő alatt megpároltam a vajon, sóztam, borsoztam.
Pár perc alatt megpuhul, ne főzzük túl fölöslegesen!
A leveleket nagyon alaposan megmostam.
Kiszedtem a karalábé felét, beledobtam a vastag erektől megszabadított leveleket, felöntöttem 1 liter forró vízzel, és leturmixoltam.
Visszaöntöttem a turmixolt levet az egész karalábékockákra, felforraltam, és el is zártam a lángot.
Szerintem tejföl nélkül is tökéletes, de “szoktatáshoz” tettem egy-egy kanállal a tetejére.
4 tányérnyi lett belőle. Tányéronként 65 forintba került 🙂
8 hozzászólás a(z) “A karalábéleves mennybemenetele” című bejegyzéshez
Igaz, valóban hiányzott az az A betű, először más címmel kezdtem 🙂
Zsófi, milyen volt a karalábéleves a fejeden?
Ez az igazi fejléc! Olyan füszeres.
Micsoda szín! A többiek tuti a fejemre borítják, de holnap akkor is ez lesz az ebéd 🙂
Nagyon-nagyon hiányzik a poszt címéből egy határozott névelő! Ha már a leves ilyen gyönyörű…:)
Igen, a karalábé levél, ha nem főzzük meg, csak éppen egy pillanatig forraljuk, akkor ilyen gyönyörű lesz!
Gyönyörű színe van!:) Hihetetlen, hogy a levél ennyire bezöldíti!
Szerintem a gyerekek csupán a szétfőtt-zöldszínű:) dolgokat nem eszik (nem is gusztusos), ami ilyen élénk zöldben pompázik, biztosan nyerőbb 🙂
A karalábé levéltől lesz ilyen szép zöld?
Nagyon tetszik, ki is próbálom!
Szuper tavaszi leves. Én is pont ma reggel csináltam egy karalábés ételt,mangalicával. hamarosan megosztom 🙂