Kétséget kizáróan karalábé szezon van.
Töltött karalábé készült már, volt hagyományos leves is, sütöttem olíva olajban köretnek, mégse tudom megunni, annyira finom az édes, lédús, harsogóan friss karalábé.
Szinte 100%-ban hasznosítottam az egész zöldséget, felhasználtam a levelit is.
Igazán friss, tavaszi leves lett, és a gyanús színe ellenére még a gyereknek is nagyon ízlett.
Aki teheti, használjon megbízható helyről származó karalábét, mert a levelit permetezhetik.
Hozzávalók:
1 csomó újhagyma
2 zsenge karalábé
5 dkg vaj
só, bors
szerecsendió (el is maradhat)
Töltött karalábé készült már, volt hagyományos leves is, sütöttem olíva olajban köretnek, mégse tudom megunni, annyira finom az édes, lédús, harsogóan friss karalábé.
Szinte 100%-ban hasznosítottam az egész zöldséget, felhasználtam a levelit is.
Igazán friss, tavaszi leves lett, és a gyanús színe ellenére még a gyereknek is nagyon ízlett.
Aki teheti, használjon megbízható helyről származó karalábét, mert a levelit permetezhetik.
Hozzávalók:
1 csomó újhagyma
2 zsenge karalábé
5 dkg vaj
só, bors
szerecsendió (el is maradhat)
tejföl és újhagyma a tetejére
A karalábét megpucoltam, felkockáztam, az újhagymát a zöldjével együtt felkarikáztam. Fedő alatt megpároltam a vajon, sóztam, borsoztam.
Pár perc alatt megpuhul, ne főzzük túl fölöslegesen!
A leveleket nagyon alaposan megmostam.
Kiszedtem a karalábé felét, beledobtam a vastag erektől megszabadított leveleket, felöntöttem 1 liter forró vízzel, és leturmixoltam.
Visszaöntöttem a turmixolt levet az egész karalábékockákra, felforraltam, és el is zártam a lángot.
Szerintem tejföl nélkül is tökéletes, de “szoktatáshoz” tettem egy-egy kanállal a tetejére.
4 tányérnyi lett belőle. Tányéronként 65 forintba került 🙂
8 hozzászólás a(z) “A karalábéleves mennybemenetele” című bejegyzéshez
Igaz, valóban hiányzott az az A betű, először más címmel kezdtem 🙂
Zsófi, milyen volt a karalábéleves a fejeden?
Ez az igazi fejléc! Olyan füszeres.
Micsoda szín! A többiek tuti a fejemre borítják, de holnap akkor is ez lesz az ebéd 🙂
Nagyon-nagyon hiányzik a poszt címéből egy határozott névelő! Ha már a leves ilyen gyönyörű…:)
Igen, a karalábé levél, ha nem főzzük meg, csak éppen egy pillanatig forraljuk, akkor ilyen gyönyörű lesz!
Gyönyörű színe van!:) Hihetetlen, hogy a levél ennyire bezöldíti!
Szerintem a gyerekek csupán a szétfőtt-zöldszínű:) dolgokat nem eszik (nem is gusztusos), ami ilyen élénk zöldben pompázik, biztosan nyerőbb 🙂
A karalábé levéltől lesz ilyen szép zöld?
Nagyon tetszik, ki is próbálom!
Szuper tavaszi leves. Én is pont ma reggel csináltam egy karalábés ételt,mangalicával. hamarosan megosztom 🙂