Kategóriák
Egyéb kategória

A napfény íze

Így nyáron még egy olyan elkötelezett húsevő is mint én, néha valami könnyűre vágyik. Valamire, amiben nincs hús, viszont kellemesen fűszeres, illatos, ami mellé jól esik egy pohár hűvös fehérbor. Számomra ez a sült paprikás spagetti.
A sült paprikában benne van szinte minden nyári íz. Édes, ugyanakkor füstös is egy picit, ami a régi tábortüzeket juttatja eszembe. Gyönyörű piros, amit még izgalmasabbá tesz a fehér feta, ami körülöleli. Ha szerencsém van, akkor van itthon valami jó illatos kecskesajt, vagy házi juhsajt is, amiben van valami vadság. A legelők köszönnek vissza az ízében. És akkor eszembe jut a kakukkfű, amit minden nyárom zsákszámra gyűjtök, és szárítok, de most éppen még frissen illatozik a hűtőben. Aztán ott van még a citrom reszelt héja, az olajbogyó, amitől pedig olyan mediterrán hangulata lesz a vacsorának, hogy nyugodtan beleszórhatok egy marék görögbazsalikomot, és a gondolatok messzire repülnek… Kettesben vacsoráztunk, mikor a fiunk már lefeküdt 🙂
Két szép piros paprikát a gáz lángján megsütöttem, majd forrón műanyag dobozba tettem
Egy serpenyőben olívaolajat forrósítok
Erre szórok 15-20 dkg feta kockát
Ha van, egy pár kanál kecskesajt krémet, vagy reszelt juhsajtot
2 marék felkarikázott olajbogyót
2 gerezd összenyomott fokhagymát
Kakukkfüvet
Görögbazsalikomot
Borsozom
A végén hozzákeverem a közben megpucolt, és csíkokra vágott paprikát
Bele reszelek egy fél citrom héját
Spagettivel tálalom.

4 hozzászólás a(z) “A napfény íze” című bejegyzéshez

Vélemény, hozzászólás?