Kategóriák
Egyéb kategória

Amaretti

Egy kicsit hűvösebb délután már nagyon szívesen kortyolgatok a barátnőimmel hosszúkávét, amihez nagyon jól esik egy kis ropogtatnivaló, de ezeken a rettenetesen hideg napokon akár négy teát is megiszok, csak azért, hogy szorongathassan a meleg csészét.

Amikor magam vagyok, nem kívánok semmi mást a teám mellé, de a lányokat szeretem megkínálni valamivel, és ilyenkor én is tömöm magamba a kis puszedliket. Minnél izgalmasabb a pletyka, annál jobban. 🙂
Édes, ropogós, mégis omlós mandulás csók, nem véletlenül az egyik kedvence az olaszoknak. Kevés munkával süthetünk igazán különleges süteményt, érdemes kipróbálni.
Hozzávalók:
2 db tojásfehérje
30 dkg mandula, liszt finomságúra őrölve
10 dkg cukor
0,5 kk fahéj
0,5 kk kakaópor
1 csipet só
A tojások fehérjét kemény habbá verem a sóval, és a cukorral. A mandulalisztet többször átszitálom, elkeverem a fahéjjal és a kakóval, majd beleszitálom a habba, és úgy keverem össze, hogy a hab a legkevésbé törjön. Habzsákba teszem, majd sütőpapírral bélelt lemezre apró korongokat nyomok. 150 fokra előmelegített sütőben 30 perc alatt sütöm meg. Miután kihűlt, zárható dobozba teszem. Egy nap múlva kicsit megpuhul, akkor lesz igazán jó.

14 hozzászólás a(z) “Amaretti” című bejegyzéshez

Kedves Eszter!

Karácsonyra kaptam meg a könyvedet egy jó barátnőmtől, aki rendszeres olvasód. Nagyon tetszik nekem is, sokmindenhez kedvet kaptam belőle, és azóta már kettőt rendeltem ajándékba két másik barátnőnek… Ma pedig kipróbáltam ezt a mandulás finomságot, tényleg nagyon egyszeű, és gyors, bár én nem habzsákkal, hanem vizes kézzel formáztam. Már nagyon várom a holnap reggeli kávét. Üdvözlettel: U. Zsuzsi, három gyermek anyukája

Koffeinfüggőség kezelésére próbáld ki a matét!Nekem bevált és csillapítja az éhségérzetet is.Azóta lettem a bolondja mikor egy bögre matétól végigvezettem egy egész éjszakát.Nem pörget túl.
A kávét már csak az íze miatt iszom….ez jó ötlet hozzá….hmmmmmmmm!

Nagyon szép lett a kekszed! Nekem mindig laposabb, mert több fehérjét használok:-))
Nem teszel bele egy kis keserűmandulát? Próbáld ki vele, ha van, lesz tőle egy kis izgalmas mellékíze! Ha más nincs, aroma is megteszi. (Sőt még jobb is, abból ugyanis kivonták az ártalmas anyagokat.)

Vélemény, hozzászólás?