Kategóriák
Egyéb kategória

Pesztós húsgombóc

A tegnapi lilakáposzta mellé ettünk ez a húsgombócot, aminek receptjét szintén egy vendégeskedés alakalmával tettem magamévá. Nem sokat változtattam rajta, csupán a pesztót készítettem saját magam, hogy ne legyen benne parmezán, nem mintha nem szeretném, csupán a gombóc kóser ebédre készült, nem keverhettem a tejest husossal.
Persze fenyőmagom se volt itthon, pirított mandulát használtam, igazán finom lett vele.
Hozzávalók:
50 dkg darált hús
1 csokor újhagyma
4 gerezd fokhagyma
4 ek zsemlemorzsa
1 tojás
só, bors
1 kk római kömény
1 mandarin leve
3 ek házi pesztó (1 csokor friss bazsalikom levél, pár levélke rozmaring, 5 ek pirított mandula, 5 ek olívaolaj, frissen őrölt bors)
A pesztóhoz a hozzávalókat a turmixba tettem, és összeturmixoltam. Minden mást egy tálban összegyúrtam a vékony karikákra vágott újhagymával, és összezúzott fokhagymával együtt.
Legközelebb teszek bele egy csipet fahéjat, és egy kevés chilit is.
A masszából apró gombócokat formáztam, és olajban kisütöttem.

10 hozzászólás a(z) “Pesztós húsgombóc” című bejegyzéshez

Miért kellett Németországból érkeznie a pulykának? Valami kóser-farmról származik? Borral kapcsolatosan olvastam, hogy a kóser borokhoz csak megfelelő emberek és kóser eszközök érhetnek a teljes folyamat alatt – egészen a bontásig. Ez a húsoknál is így van, hogy nem mindegy pl. ki tekeri ki a pulyka nyakát?

Vélemény, hozzászólás?