Kategóriák
Egyéb kategória

Töltött gombafejek

Aki azt mondja, hogy ez nem is recept, annak igaza van!
Valóban semmi különleges nincs benne, de ha már tízen eltüntettünk belőle nyolcvanat, (nem írtam el, valóban nyolcvanat, mentségünkre szolgáljon, hogy se kenyeret se más köretet nem ettünk hozzá) akkor mindenképp megörökítem, hátha most hétvégén pont egy ilyen ötletre vár valaki, akinek én leszek a megmentője.
Finger food. Tudom, hülye angol megnevezés, de szerintem beszédesebb a falatkánál. Lényege, hogy kezünkkel fogva fogyaszthatjuk úgy, hogy közben borospoharat tartunk a másik kezünkben, vígan sétálgatunk fel és alá, szépen mosolyogva, kedélyesen beszélgetve.
Tehát a hozzávalók:
egyforma nagyságú gombafejek
újhagyma
petrezselyem
reszelt mozarella sajt
kéksajt (esetemben Danish Blue)
fekete, magozott olajbogyó
olívaolaj
só, bors
A gombafejekből kicsavartam a tönköt. Sóztam, borsoztam, majd csepegtettem bele pár csepp olívaolajat. Felkarikáztam az újhagymát, elkevertem a reszelt mozarellával, elmorzsolt kéksajttal, olajbogyóval, majd a felaprított petrezselyemmel is.
Megtöltöttem a masszával a gombafejeket, és 200 fokra előmelegített sütőbe toltam. 25 percig sütöttem.

20 hozzászólás a(z) “Töltött gombafejek” című bejegyzéshez

Ez nagyon vicces, mert akkor ő is mondta, hogy szerinte Téged látott egy nagyobb társasággal. Ja, és a te posztod hatására vitte oda a franciákat letesztelni a helyet:))Elégedettek voltak.
Üdv.

Nekem ez igen is recept! Én eddig mindig csak juhtúróval töltöttem a gombafejet, úgyhogy köszi.
Igaz a penészessajtokat nem szeretjük, de azt továbbra is juhtúróval fogom pótolni, mert ezt mindenképp ki kell próbálnom!

Vélemény, hozzászólás?