Kategóriák
Egyéb kategória

Az egymilliomodik spárgakrémleves recept a világon

milliomodik spárga3.jpgCsak azért merek egy újabb, szinte ugyanolyan spárgakrémleves receptet feltenni, mert úgy tűnik, megtaláltam az igazit. Valahol igazuk van azoknak, akik azt mondják, hogy krémlevest az készít a spárgából, aki nem szereti az ízét, és igyekszik mindenfélével elnyomni azt, vagy az, akinek mindegy, hogy spárga vagy krumpli a vacsora. Vagy  az, aki szereti a spárgakrémlevest. 
Miben különbözik az eddigitől? Kétszer annyi spárga van benne, le sem merem írni, hogy négyszer annyi vaj, és innentől kezdve nincs is nagyon miről beszélni. Gondolkodtam egy csipetnyi szerecsendión, de végül úgy döntöttem, hogy ez most kimarad. Szerintem jól tettem. Nem olcsó leves, de érdemes rá áldozni egy évben egyszer.
Ma a Kapanyél blogon is spárgáznak, olvassátok el, mit kell tudni a növényről!

Hozzávalók 6 tányér leveshez:

1 kg zöldspárga (2 csomag)
10+10 dkg vaj
4 mogyoróhagyma 
2 dl tejszín

csipet fehérbors
2,4l forró víz

A vaj felén megdinszteltem az apróra vágott hagymát, majd rádobtam a spárga alsó, kicsit fásabb, felkarikázott részét. A fejeket félre tettem. Pár perc alatt megdinszteltem, majd felöntöttem a forró vízzel. Sóztam, borsoztam, és puhára főztem a spárgát. Botmixerrel pépesítettem amennyire csak lehet, ez legalább öt perces mixelést jelent, majd átszűrtem az egészet. Beleöntöttem a tejszínt, visszatettem a tűzre, beledobtam a spárga fejeket, és főztem még 3 percig. Belekevertem a maradék, hideg, felkockázott vajat, és már tálaltam is. 

milliomodik spárga1.jpg

4 hozzászólás a(z) “Az egymilliomodik spárgakrémleves recept a világon” című bejegyzéshez

Vélemény, hozzászólás?