Ma este 20.00 órától a Marom tetőn lévő szukában (sátorban) arról beszélgetünk, hogy kóser-e a tömött liba? Milyen kósersági szabályok vonatkoznak ezekre az állatokra? Miért esznek a zsidók libát? Miért a libacomb és a sólet jut eszébe minden magyarnak, ha a zsidó gasztronómiáról kérdezik? Csak a libatömés problémás? Álszentek vagyunk ha azt mondjuk, hogy ez állatkínzás, vagy hazudunk, ha azt mondjuk, hogy nem az?
Gyertek el, vitassuk meg!
Kóser barhesszel, és padlizsánsalátával várok mindenkit!
Cím: VII. kerület, Klauzál tér 2, az Ellátó teteje.
6 hozzászólás a(z) “Beszéljünk a libáról ma este!” című bejegyzéshez
Bárcsak az én képem lenne 🙂
Ehhez a képhez mindegyre visszatérek. Nem szószátyárkodom, ezért csak ennyit mondok/írok:
WOW!
Holnap megírom, szerintem jól sikerült, engem legalábbis olyanban ingattak meg, amit nem gondoltam volna 🙂
Eszter, hallunk majd arról, hogy mire jutottatok?
JaJ,egy pllanatra azt hittem, már Márton napja van…:)
azt tudod hogy mitől lesz a libatepertő ropogós?
kedves Eszter,
barom(f)ira sajnálom, hogy nem tudok menni, eredetileg tervbe is volt véve, de holnap 8kor van jelenésem velencén, és inkább ma megyek oda, mint holnap hajnalban.
legyen sikeres az előadás, remélem, valami kivonatos változatot én is megismerek, mert a kóser témához hülye vagyok, pedig érdekel.