Kategóriák
Egyéb kategória

Csajok az erdőben

krémsajtos padlizsán5.jpg

Tegnap csajos napom volt, jobban mondva gyerekek és csajok. Ahogy elnéztem a várost, ez a korai nyári idő mindenkit kikergetett a szabadba, köztünk minket is. Először csak valahova egy nagy játszótérre mentünk volna, szendvicsekkel, sütivel és üdítővel, de ahogy néztük, mindenhol volt valamilyen szervezett majális, mi pedig inkább magunkban akartunk lenni. Fel is mentünk a Hármashatárhegyre, vittünk, babakocsit, pokrócot, labdát, grillsütőt, és amit el lehet képzelni, horgászbotot és lepkehálót csak azért nem, mert az nincs senkinek, pedig az összképhez hozzátartozott volna.
Sétával kezdtük, hogy kellően megéhezzünk, de kiderült, hogy van olyan barátnőm, aki öt éve nem hagyta el a betont, és egy nejlonszatyorral gondolta a sétát, de hamar rájött, hogy azt cipelni az erdőben rettenetesen kényelmetlen. Aztán volt olyan, aki folyamatosan attól rettegett, hogy a kacskaringós úton eltévedünk. Kacskaringós, de nem elágazó útról beszélünk. Na és a harmadikról meg kiderült, hogy utál túrázni, ezt a tevékenységet csak én erőltetem állandóan (negyed órás sétáról beszélünk), és inkább terítsük már le azt a pokrócot, reméli nem másznak rá a bogarak, és napozzunk. Na, hát ilyenek az én barátnőim 🙂
Nagyon jól éreztük magunkat, mindenkit megkapott kicsit a nap, megcsípett pár helyen a szúnyog, de nagyon jót beszélgettünk és ettünk, sőt még tüzet gyújtani is tudtunk a férfiak nélkül. Volt grillezett csirkemell, remélem ezen senki nem csodálkozik az előzmények után, de volt bárányborda is, amit aztán mégis mindenki szeretett. Készítettünk paradicsomsalátát, és mindenki legnagyobb meglepetésére, eszméletlen jó ízű, édes, lédús koktélparadicsomot sikerült vennünk, mintha nyár lenne, olyat. De a csúcs, az a köret volt, a vagyis a vegáknak a főétel.
Hazafelé szerettünk volna még fagyizni, de a budaiak a Daubnernél álltak sorban mind egy szálig, a Pestiek pedig a Fragolában, így ez elmaradt.

krémsajtos padlizsán1.jpgŐ volt a legszebb lány, akárhogy is nézzük!

Lassan sült, krémsajtos padlizsán

2 egész padlizsán
1 doboz Philadelphia krémsajt (lehet zöldfűszeres is)
2 gerezd fokhagyma  összezúzva
2 nagy zsályalevél vékonyan felszeletelve
1 ek apróra vágott friss rozmaring
frissen őrölt bors
2 ek olívaolaj

A padlizsánt hosszába félbe vágjuk, majd csíkokat metszünk a húsába, de vigyázunk, hogy a héját ne vágjuk át. Kicsit széthúzzuk a csíkokat, és besózzuk, beolajozzuk a padlizsánt. Vágott felével tesszük a grillrácsra, és öt percig így sütjük. Megfordítjuk, és elosztjuk rajta a krémsajtot. Amikor már annyira megsült, hogy a padlizsán leve kezd átbugyogni a krémsajton, akkor kicsit széthúzzuk a bevágásokat, és egy villával a vágatokba is engedjük befolyni a sajtot. Akkor jó, amikor már sok helyen bugyog, és villával beleszúrva érezhető, hogy krémesen puhára sült az egész. 

Ez is egy nagyon finom padlizsánrecept, talán a vágás is jobban látszik a képen, tessék kipróbálni!krémsajtos padlizsán.jpg

3 hozzászólás a(z) “Csajok az erdőben” című bejegyzéshez

Vélemény, hozzászólás?