Kategóriák
Egyéb kategória

Cseresznyés omlett tíz perc alatt

Anyu, vegyünk cseresznyét! Az osztályból mindenkinek van otthon.
Nem lehetek olyan gonosz anya, hogy ezek után nem veszek cseresznyét, pedig ki akartam húzni hétvégéig, hogy saját cseresznyéből ehessünk, az garantáltan bio, gondolom jó kukacos is lesz, de legalább tényleg a ropogós fajta. Vettünk is egy zacskónyit, az egyébként tényleg jóízű, de meglehetősen drága cseresznyéből, amiből vasárnap estére maradt egy jó maréknyi, és attól féltem hétfőre tönkremegy. Az áfonyából pedig valamilyen süteményt terveztem sütni, de mire felfigyeltem arra, hogy a dobozban már alig van, addigra el is dőlt a sorsa, megy a cseresznye mellé.
Omlettet idén úgy sem sütöttem se eperből, se málnából, ugyanis én ettem Dóra epres omlettjéből, a többiek pedig nem szeretik annyira, hogy az asztalra csapjanak, ha egyik évben kimarad.
Hozzávalók 2 omletthez:
15 dkg kimagozott cseresznye
1 marék áfonya
2 tojás szétválasztva
1 ek liszt
5 dkg olvasztott vaj 
1 ek porcukor
1 csipet só
A tojásfehérjét felvertem habbá a sóval. A sárgákat elkevertem a porcukorral, belecsorgattam az olvasztott vaj felét és belekevertem a  lisztet. Összeforgattam a habot a lisztes masszával.
Vajon sütöttem meg az omlettet. Akkor jó, ha az alja megsül, de a teteje még picit folyós.Beleszórtam a gyümölcs negyedét. Tálalásnál mehet is rá a másik negyed rész és kész is.

5 hozzászólás a(z) “Cseresznyés omlett tíz perc alatt” című bejegyzéshez

MÁS!
Tegnap este a tv-ben, egy turisztikai műsorban láttuk Erdőbényét és a környéket…..hát valami csodálatos hely-helyek,teljesen elbűvölt a táj,a borászatok,mindenből sugárzik a történelem,így tv-n keresztül is,de milyen lehet ez a valóságban?Dél-alföldi vagyok,Erdőbénye felé soha,még a nagy környéken sem jártunk, bezzeg külföldön már sokfelé.Csak messze van,és most a közlekedés az elérhetőség szempontjából messze, autóval, vonattal tőlünk rendkívül hosszadalmas és bonyolult,igen ez itt magyari!!!!!DE remélem egyszer valahogy sikerül eljutni!!!!!

ŐŐŐŐŐŐŐŐ, így ránézésre, nem valami meggyőző, olyan mintha az asztal leszedése előtt a maradékokat össze öntötték volna. Azonkivül, hogy is van ez? Kb 20 dkg gyümölcs aminek a felét elhasználtad, mi van a másik felével? Susztertangó

Vélemény, hozzászólás?