Kategóriák
Egyéb kategória

Csirke piros grapefruittal, sült zellerrel

Akkor következzen a Tubisváti széderre készített húsos főétel, ami nem más, mint csirkefalatok keserédes piros grapefruittal, csípős-ropogós zellerrel. A képen ugyanis a hús mellett az nem tagliatelle, hanem csíkokra vágott zeller.
A zeller szerintem hasonlóan mostoha helyzetben van, mint a cékla, érdemes több módón is felhasználni, mint a zellerkrémleves, húslevesbe főtt zellerdarabok.
Köretként személyenként 25 dkg nyers zellerrel érdemes számolni.
Hozzávalók 4 személyre
1 egész csirkemell (nem a fele, hanem a csirke mindkét melle)
4 piros húsú grapefruit
1 nagyobb zeller (1 kg)
10 dkg datolya kimagozva
10 dkg mazsola
Olívaolaj
Citromlé
Só, bors
Chili
A csirkemellet sóztam, borsoztam, majd alacsony lángon lassan megsütöttem egyben. A grapefruitot megpucoltam, majd minden hártyájától megfosztottam. A hártya keserű, ezért nem érdemes kihagyni ezt a munkát, egy kis gyakorlattal már nagyon gyorsan megy.
A zellert megpucoltam, és 1 cm széles szeletekre vágtam, amit uborkagyalun legyalultam. Gyalulás közben mindig locsoltam rá egy pici citromlét, hogy nem barnuljon meg.
Olívaolajat öntöttem egy forró wokba, beledobtam a zellercsíkokat, a mazsolát, és felaprított datolyát. Sóztam, borsoztam. Két percig rázogattam, és elzártam alatta a lángot. Ennyi időnél többet semmiképpen ne pirítsuk, mert akkor nagyon megpuhul, és elveszti a vitamintartalmát is. A chilit csak a végén kevertem bele. Mi úgy szeretjük, ha meglehetősen csípős, mert a hideg gyümölcs, és a langyosra hűlt hús nagyon kellemesen kiegészíti ezt az intenzív, forró csípősséget. Eredetileg a Judapesten.

6 hozzászólás a(z) “Csirke piros grapefruittal, sült zellerrel” című bejegyzéshez

Vélemény, hozzászólás?