Hegedűs Dávid első receptje, amit egyedül sütött. Apuval sütöttem ma ezt a sütit anyunak anyák napjára, de ő csak fotózott. Keveset írok ide, mert mindent lefotóztunk. Minden gyerek meg tudja sütni az anyukájának anyák napjára!!! Nem kell hozzá külön tésztát csinálni csak össze kell keverni a lisztet a cukorral és a sütőporral, aztán leönteni a tojásos tejjel. Úgy kell csinálni, hogy a vajas tepsibe öntjük a liszt felét, a tölteléke sok túró és eper egy kevés cukorral. Erre öntjük a liszt másik felét. Utána jön rá a tej. A tepsit először ki kell kenni vajjal, és a süti tetejére is kell szórni mielőtt megsütnénk. 180 fokon sütjük 40 percig, amiíg szép piros lesz. Boldog anyák napját anyu! Nagyon szeretlek!
Kategóriák
10 hozzászólás a(z) “Dávid anyáknapi eprese” című bejegyzéshez
Cuki. 🙂
A süti meg annyira guszta, hogy muszáj lesz megsütnöm.
Hát ez nagyon aranyos!!! 😀
És én is ki fogom próbálni a receptet. 🙂
szórt túrós vagy lusta asszony rétese eperrel
régi recept
@nyekmec: igen, mi bólyi túrósnak ismerjük.
@nyekmec: gratulálok, hogy lebuktattál egy 9 éves kisfiút, aki az anyukájának sütött, hogy egy szakácskönyvből plagizálta a receptet, mert még arra se volt képes, hogy saját maga kitaláljon egyet ennyi idősen… 🙁
@nyekmec: Valóban, az alaprecept régi.
Azonban – ahogy nézem – nem jellemző a friss gyümölccsel való házasítás, ezért bizony ez így, ahogy van, eredeti Dávid-recept.
A süti nagyon jól néz ki, biztosan finom is, és Dávid jó tanítványa anyukájának. Remélem, még sok-sok hasonló receptje kerül be ide, vagy akár majd egy saját blogba :-))
őszinte szeretettel, lelkesen és izgatottan ajándékot készíteni: az igazi meglepetés!
Megható Dávid büszke tekintete, és a receptleírás!Igazán aprólékos, díszített munka, egy fiútól különösen művészi.
Vágyam,hogy egyszer ilyen fiam lesz!
Eszter, igazán van miért nagyon boldognak lenned!
@nyekmec: Hadd gratuláljak neked az építő hozzászólásért. Megnéztem a blog.hu-s aktivitásod, de kár volt.
Eszter, szuper fiad van =)
Ugyes David, jogosan vagy buszke 🙂
nekem bizony masszívan lisztes maradt az alja. nem kellett vona mégis összekeverni? valakinek ötlete?