
A birsalmának elvileg most van az idénye, tizenöt éve, amikor még valódi termelők is árultak a piacon mindenhol lehetett kapni egész télen. Most jó pár helyet végig kellett járnom, mire venni tudtam, és ez se magyar, hanem ciprusi! Vajon kivágták azt a rengeteg birsalmafát vidéken?
Talán egyetlen biztos pont, ahol mai napig remek háztáji dolgokat vehetek, úgymint savanyúság, lekvár, gyógynövény, méz, sütemény, az Miskolcon a Búza téri piac. Kár, hogy ennyire messze van!
A Djaj Bil Sfargal marokkói étel. Ebből, ki járt már Marokkóban rögtön sejtheti, hogy édes-mézes húsról lesz szó, és valóban. A pikánsságát a római köménnyel, és szegfűborssal karamellizált hagyma adja meg. Attól függően, hogy mennyi almát használtunk hozzá, tálalhatjuk körettel (leginkább kuszkusz illik mellé), vagy magában. Én ez utóbbit ajánlom. Aki még soha nem használt birsalmát, annak fontos lehet tudni, hogy a birs nagyon lassan puhul meg, legalább annyi idő kell neki, mint a húsnak.
Hozzávalók 4 személyre:
2 nagy csirke felsőcomb filé
4 birsalma
2 fej hagyma
8-10 ek méz
2 kk római kömény
2 kk őrölt szegfűbors
Só
Olívaolaj
Koriander zöld

Eredetileg a Judapesten.
3 hozzászólás a(z) “Djaj Bil Sfargal- Marokkói birsalmás csirke” című bejegyzéshez
Köszönöm, köszönöm. Dehogynem, azért lenne mit tanulni!
Gratulálok, ez nagyon szép lett és a recept is nagyon izgi!
Látod, nem is kell már szánnom rád egy órát! : )
most találtam meg ezt a receptet, elég jól hangzik, azt hiszem, ma ez lesz a vacsora. de nem sok bele kicsit az a 8-10 evőkanál méz?